You are here
ŞTIRILE ZILEI 

ZBORUL RYANAIR BUCUREȘTI-LONDRA DE ASTĂZI, ÎNTÂRZIAT MAI MULT DE ȘASE ORE

AERONAVA BOEING 737-800 ÎNREGISTRATĂ EI-EPG Foto: UN PASAGER RYANAIR

Călătoria de astăzi către Londra a aproape 200 de oameni a început cu o mare întârziere. Nu mai puțin de 6 ore au avut de așteptat pasagerii cursei Ryanair FR1006 București-Londra Stansted până să urce în aeronava care să-i transporte, în sfârșit, în capitala Regatului Unit. Motivul? O defecțiune apărută la aeronavă, se pare. Spun se pare pentru că informațiile furnizate de compania low-cost au fost foarte puține spre deloc.

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

Aeronava Boeing 737-800 înregistrată EI-EPG era programată să decoleze la ora 12:10. Avionul sosise de la Londra Stansted la 11:26, conform flightradar24.com. Potrivit unor pasageri însă, când a sosit ora îmbarcării, oamenii au fost anunțați că plecarea se va amâna. Motivul vehiculat a fost faptul că la aterizare, o pasăre a intrat într-unul dintre motoare care necesita acum intervenția tehnicienilor. Tehnicieni așteptați de la Londra, au declarat pentru NewsAir.ro aceeași pasageri.

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

Nimic deosebit, am putea spune. Astfel de necazuri pot apărea oricând și oriunde deși, dacă stau bine să mă găndesc, oficialii aeroportului bucureștean, cel mai mare din țară, se lăudau cu tot felul de metode de a îndepărta păsările din zona aeroportuară. În fine, mai scapă păsări și la case mai mari. Problema nu e asta. Problema este vechea meteahnă specifică mai ales companiilor low-cost, aceea de a nu da doi bani pe informarea corectă și permanentă a pasagerilor lor cu privire la situația zborurlui pentru care oamenii au plătit bilet chiar și low-cost. Ah, dar de fapt stați că la low-cost costă chiar și informația. Știți prea bine că în momentul rezervării, unele companii de acest fel vă cer 1,5 euro, de exemplu, ca să vă trimită pe sms detaliile de zbor. Ok, unii ar interveni și aici și ar spune că așa e modelul de business, să facă bani din orice. Ei bine, modelul de business low-cost se pare că nu prevede însă niciun pic de atenție față de pasageri. Așa se face că cei aproape 200 de călători ai zborului Ryanair spre Londra au fost lăsați de izbeliște la poarta 38 să aștepte… nici ei nu mai știau ce. Pentru că nu li s-a zis nici dacă vor mai pleca, nici când ar putea pleca, nici ce alternative au la dispoziție. Cum cei care asigură serviciile la sol pentru Ryanair, adică Menzies, habar n-aveau, evident că ai vrea să vorbești cu cineva de la Ryanair dar unde să-i găsești? Sau mai ales, unde îi găsești într-o asemenea situație? Încerci, evident, online și constați că te izbești de o serie de formulare și chestionare de completat care însă nu-ți rezolvă problema. Iar dacă vrei să suni, evident că dai peste un număr de telefon cu suprataxă (în cazul Ryanair, prețul fiind de 0.13 lire sterline/minut plus taxele adiționale pentru apeluri internaționale ale operatorului tău de telefonie).

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

După vreo 2 ore și jumătate de așteptare, pasagerii au primit sandwich-uri și băuturi răcoritoare. Informații, nu. Dar oamenii, cei mai mulți dintre ei, au stat pentru că vedeau aeronava pe platformă, chiar în fața lor la câțiva pași. Așa au putut urmări cu interes toată intervenția echipei de tehnicieni care a sosit într-un târziu.

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

Repet. Astfel de evenimente se mai întâmplă. La orice companie, oriunde în lume. Dar ce te costă, dacă tot zici că ești o companie care dorește să își îmbunătățească serviciile, ce te costă deci, să le oferi niște informații ălora de și-au cumpărat bilete și așteaptă nedumeriți o veste?

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

În cele din urmă, oamenii au fost îmbarcați în jurul orei 18:30 și au decolat spre Londra la 18:52, conform flightaradar24.com, cu o întârziere de 6 ore și 42 de minute. O întârziere pentru care oamenii nu au primit nicio explicație că deh, vine la pachet cu un zbor low-cost.

Foto: UN PASAGER RYANAIR
Foto: UN PASAGER RYANAIR

În urmă cu puțin timp, după decolarea aeronavei, am primit un răspuns oficial al companiei Ryanair pe care îl redau, integral, în continuare: ”Cursa București – Londra Stansted (FR1006) de astăzi, 4 mai, a fost întârziată din cauza unui eveniment minor de tipul “bird strike”, survenit la zborul inbound. Clienților le-au fost oferite vouchere pentru gustări și băuturi răcoritoare, timp în care inginerii au inspectat aeronava și au pregătit-o pentru serviciu. Ryanair le cere scuze clienților afectați de întârzierea călătoriei.”

Related posts

10 thoughts on “ZBORUL RYANAIR BUCUREȘTI-LONDRA DE ASTĂZI, ÎNTÂRZIAT MAI MULT DE ȘASE ORE

 1. Dumitru Cristian

  Sa nu va speriati ca asta va fi singurul incident de acest gen pentru ca astazi 05.05.2016 inca un zbor al aceleiasi companii are probleme, culmea, in acelasi loc. Acum este ora 23:23 si asteptam la poarta 38 sa decolam spre bruxelles. Avionul are probleme la o roata (asa am fost informati) si ne anunta la fiecare 2 ore ca in maxim 2 ore se va rezolva problema. Este vorba despre zborul DI94VY care trebuia sa decoleze la 14:50. Avem deja 9 ore de asteptare si nu stim cand si daca se va rezolva problema.

 2. […] 4 mai, o cursă București – Londra Stansted a fost întârziată nu mai puțin de 6 ore, conform Newsair. Pe site-ul TVR avem însă un articol de astăzi cu o întârziere și mai mare pentru pasagerii […]

 3. Mirel

  Si ieftin si perfect nu se poate.

 4. angelica

  BUna ziua, macar au primit gustări și băuturi răcoritoare. Se putea mai rau, cum am patit eu acum 3 zile impreuna cu familia 4membrii plus doi copii minori in care unul sugar.
  Compania BlueAir nu s-a sinchisit sa ne dea macar apa, un snack, un voucher, sau macar o explicatie. Abea cand oamenii au inceput sa se revolte si i-am speriat cu niste telefoane pe pro tv ( care de altfel si ei ne-au ignorat), filmari video efectuate de pasageri si foto luate la fata locului a oamenilor plangand din diferite motive, pote chiar de sete sau de foame. ca obositi toti am fost fiind in tojul noptii. Iata ce s-a intamplat: zborul Bacau- Dublin a fost intarziat 5 ore. trebuia sa plece la ora 22.50 si de fapt am zburat la ora 4 dimineata. Primele 2 ore nimeni nu ne-a bagat in seama. Am stat toti asteptand sa fim imbarcati in aeronava. In schimb am ni s-a deschis usa ptr a iesi la aer curat fara s ani se spuna nimic. Jumatate d eoameni un navalit afara fiind fumatori. Li sa permis sa fumeze o tigara. Se facuse ora unu noaptea, copiii dormeau pe bancute sau in bratele parintilor obositi si disperati. La dispozitie a fost doar o masinarie cu apa si chipsuri. Si o masina de cafea care la un momentdat a ramas fara cafea. Si inca ceva. Aceste masini au putut fi folosite doar de norocosii care aveau LEI ( bani romanesti). Eu si restul membrilor familiei nu am avut nici un leu, apa o bausem toata pe timp ce astaptam disperati sa aflam ce se intampla. Biscuitii si apa pe care o aveam am lasato in caz , ca copiilor va fi sete. noi ( eu sotul etc nu am mai contat) . Dupa 3 ore ni sa zis ca sunt probleme tehnice nu au detalii asta li sa zis sa ne comunice. Au fost doi tineri reprezentanti ai liniilor aeriene care vazand ce revoltati sunt oamenii si-au ascuns legitimatiile ca sa nu putem citi numele lor si sa nu putem face complains importiva incompetentei lor. Ni -sa dat totusi o alternativa: putem renunta si re-programa zborul nostru ptr urmatorul zbor care e abea dupa 3 zile. Blue Air zboara din Bacau spre Dublin doar de 2 ori pe saptamana. Deci bine mersi am putut sa ne reprogramam. Ni s-a zis ca , daca alegem sa renuntam la zborul actual trebuie sa mergem la agentie ptr formalitati. Insa agentia a fost inchisa nu am avut cu cine vb ca doar cine lucreaza sambata spre duminica noaptea?!
  Uite asa am fost tratati ca niste prosti in aeroportul din Bacau, in the midle of nowhere, fara bani romanesti, fara apa, fara mancare, fara explicatii sau un mijloc de transport ptr a ne intoarce acasa ( la mai mult de 3 ore cu masina).
  Deci ma repet: putea sa fie si mai rau!

 5. Alexandra Grigorescu

  Buna seara!
  Citind comentariile dumneavoastră, având in vedere ca in fiecare caz in parte a fost vorba de o problema tehnica, e bine sa știți faptul ca e posibil sa aveți dreptul la o compensație europeană in valoare de 250€ sau 500€/ pasager, după caz. Biroul nostru legal a reușit sa ajute foarte multe persoane in ultimii ani in astfel de cazuri.
  Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: contact.pasagerul@gmail.com sau la numărul 0721341943.

 6. Geo

  Compensatii de 250 sau 500 E:))))Puneti mana pe EU 261 /2004 si cititi-o : compensatiile pot fi in valoare de 250 / 400 sau 600E in functie de distanta de zbor.

  O adresa de Gmail, chiar suna f.profi , in sensul obtinerii unor compensatii conform legislatiei europene:))))

 7. Ryanair

  Zboruri Otp catre Ath si Mxp de astazi 10.05.2017 au imbarcat pasagerii la pranz si i-au intors in aeroport pe motiv de scara blocata si alimentare. Aceste pb tehnice sunt cel putin bizare.

 8. Corina

  Astazi cursa aceleiasi companii catre Berlin a plecat cu o întârziere de o ora si 30 de minute fără nicio explicatie

 9. Corina

  Astazi cursa aceleiasi companii catre Berlin a plecat cu o întârziere de o ora si 30 de minute fără nicio explicatie

 10. Ryanair

  Este o moda la Ryanair sa intarzie zborurile.In 99% din cazuri nu este nicio problema tehnica. Probabil o declara ei asa ca sa poata intarzia. Cel mai sigur isi reconfigureaza zborurile dupa culoarele de zbor mai favorabile. Probabil ca se castiga bani daca lasi alte avioane de la alte companii sa zboare pe culoarul tau din acel moment. Adica e ca si cum te dai la o parte de pe strada ca sa treaca un alt barosan iar tu pentru treaba asta incasezi niste bani. Aproape toate zborurile Ryanair patesc asemenea intarzieri. Firma asta o sa ajunga sa nici nu mai zboare, doar sa traficheze culoare de zbor. Sa fim seriosi, sunt doar niste bisnitari la nivel mare. nu mai amintesc ca ar fi in stare sa ceara bani si pentru basina pe care o tragi. Au inceput sa semene cu irtele care duceau la tara din vremea comunismului.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.