You are here
INTERVIU NEWSAIR TV ŞTIRILE ZILEI 

”VEDETE ÎN AER” – IULIA VÂNTUR: ”ÎNTOTDEAUNA AM, ÎN BAGAJUL DE MÂNĂ, PANTOFII ȘI GENȚILE” (VIDEO)

 


O cunoașteți cu toții de la televizor și v-a încântat întotdeauna cu aparițiile ei spectaculoase. E genul de persoană care nu poate trece neobservată, oriunde s-ar afla, și evident că și asta i-a adus succesul, dar dincolo de scenă sau de sticla televizorului, este o persoană foarte agreabilă cu care nu te plictisești niciodată. Îmi amintesc, de pe vremea când prezentam împreună Știrile dimineții la PRO TV (acum mulți ani), cât de repede treceau cele 3 ore de emisie în direct și mai ales pauzele publicitare pentru că ne distram în continuu și era, practic, o plăcere să mergi la serviciu. Ei bine, Iulia a devenit și o mare pasionată de călătorii și a ajuns până acum în diverse colțuri ale lumii. Evident că a zburat foarte mult și are foarte multe de povestit din călătoriile sale așa că interviul pe care îl puteți viziona mai sus vă dezvăluie câte ceva din experiențele pe care ea le-a trăit în zbor sau pe aeroporturi. Totul într-o nouă producție profesională marca yourTVcrew. Pentru cei care nu au răbdare să vizioneze filmul, puteți citi transcrierea integrală, mai jos. Mulțumim Le Club pentru găzduire. Și nu uitați, dacă vreți să aflați mai multe despre experiențele de călătorie ale vedetelor, lăsați aici un mesaj cu numele personajului preferat și noi îl vom lua la întrebări.

 

Foto: NEWSAIR.RO
Foto: NEWSAIR.RO

IULIA VÂNTUR – INTERVIU

– Îți place să zbori?

Îmi place foarte mult să zbor, îmi place de când eram copil, visam să zbor… ăsta a fost unul dintre visurile mele, să știi…

– Când ai zburat prima dată?

Undeva înainte de 18 ani, a fost un schimb de experiență cu școala… și-atunci am zburat prima dată… eram atât de entuziasmată, și-am așteptat momentul ăla atâta vreme! A fost o experiență incredibilă pentru mine. Mă uitam tot timpul să văd, fiecare… cu cât ne ridicam… cu atât mai mult îmi creștea inima de bucurie că în sfârșit zburam.

– Ți-e frică, ți-a fost vreodată frică?

Au fost momente în care, nu știu, poate turbulențele erau mai mari, dar tot timpul am avut încredere, nu știu de ce, că nu se întâmplă nimic. Am avut sentimentul ăsta probabil pentru că mi-a placut atât de mult să zbor și tot timpul când m-am ridicat de la sol, da, când avionul s-a ridicat de la sol a fost sentimentul ăla de ușurare… e ca și cum lași lumea… cotidianul, îl lași acolo jos, nu te mai preocupă, ești în nori, cu capul în nori de-a dreptul, știi, și te relaxezi pur și simplu, e-o altă lume acolo sus, în avion!

– Cum îți alegi zborurile?

Am un prieten foarte bun agent, Andrei se numeste, si m-a scăpat de foarte multe ori din tot felul de situații limită pentru că s-a-ntamplat de multe ori să sun și să-i spun vreau să fiu în zborul ăla și-a făcut în așa fel încât a găsit loc… mi s-a întâmplat de foarte multe ori pentru că eu niciodată nu îmi fac planurile cu mult înainte pentru că programul meu se schimbă tot timpul și, drept urmare, îmi iau zborul cu o zi înainte sau în ziua respectivă. Nu contează cu câte escale, dacă altă variantă n-am, asta e!

– Ai o companie preferată?

Îmi place foarte mult Emirates, ce mai îmi place, și Qatarul, unde am descoperit foarte multi români, de fiecare dată când zbor cu Qatar sau chiar și cu Emirates, întâlnesc foarte mulți români. Mi se întâmplă să mi se spună ”Bună seara, bună ziua, ce mai faceți?”, și rămân plăcut surprinsă să văd că sunt stewarzi români… Foarte des am călătorit cu Turkish… sunt anumiți stewarzi care pur și simplu te fac să te simți bine, știi, îți acordă atâta atenție și sunt atât de drăguți cu fiecare, sunt tot timpul la dispoziție, sunt atenți la fiecare lucru care ți se întâmplă, nici nu realizezi că ai o nevoie că vin imediat în întâmpinare.

– Ce este cel mai important pentru tine pe timpul unui zbor?

Confortul și să am posibilitatea să fac lucrurile care îmi plac pentru că tot timpul am luat timpul ăsta de zbor ca pe un timp în care pot să fac lucruri pe care altfel n-aș apuca să le fac cum ar fi: cititul, vizionatul filmelor, meditația chiar sau nu știu, poate să descoperi un om, da, că mi s-a întâmplat , de multe ori, să descopăr oameni lângă mine care au niște povești de viață incredibile.

– Cum te îmbraci pentru zboruri?

Lejer, lejer și să știi că am și niște haine preferate cu care merg la aeroport. Variez așa din când în când… dar am niște haine în care mă simt eu confortabil, inclusiv bocanci, pantofi, tenisi sau ce-o mai fi…am niște haine pe care le port mai tot timpul când zbor.

– Ce duce Iulia Vântur în bagajul de mână?

În bagajul de mână, duce pantofii și gențile…de ce, pentru că țin foarte mult la ei și nu mi-aș dori să-i pierd. În cazul în care mi se pierde bagajul de cală, să-mi rămână pantofii și gențile, nu vreau să-i rătăcesc pe nicăieri. Și mai nou pentru că mi s-a mai întâmplat să pierd bagajul, am învățat să-mi iau și lenjeria, un schimb, periuța de dinți oricum o car în poșetă, deci n-ar fi o problemă, dar tot timpul am la mine, ți-am zis, periuța, crema, machiajul, și pantofii și gențile, da…

– Ai superstiții?

Nu mă duc niciodată cu foarte mult timp înainte de zbor, de cele mai multe ori pe ultima sută de metri, de-asta zic că agentul cu care colaborez, agentul de travel, știe că trebuie să sun, vezi că sunt în întârziere hai să vedem cum facem să prind avionul… cam așa mi se întâmplă…

– Deci ești genul de pasager strigat prin aeroport?

Nu, nu, nu ajungem la chestia cu strigatul că nu-mi doresc să-mi adu numele în aeroport, clar… dar, clar, evit orice rând, orice coadă la check-in, nu mai e nimeni în momentul în care ajung eu, alerg spre poartă de cele mai multe ori… și o singură dată mi s-a întâmplat să pierd un zbor și culmea era un zbor spre Iași, dar asta pentru că a fost o mică confuzie vizavi de oră, dar în rest le-am prins pe toate, am avut un noroc.

– Care a fost cea mai neplăcută experiență de zbor?

Da, a fost cineva care a încercat într-una să converseze cu mine în condițiile în care chiar nu aveam niciun chef, asta a fost cel mai neplăcut, dar în rest să știi că nu am avut parte de turbulențe foarte mari, nu am avut niciun moment în care sa simt că sunt cu adevărat în pericol și s-ar putea să nu mai fiu și ți-am mai zis, evit să mă uit la ”Dezastre în aer”, evit să mă uit la asta… de ce? Pentru că toate informațiile astea rămân cumva în inconștient și nu vreau să inoculez acea frică de zbor pentru că îmi place mult prea mult senzația de zbor.

– Cu low-cost ai zburat?

Cred că o singură dată… dar nu mai țin minte, cred că am zburat o singură dată… veneam din… de undeva, nu mai țin minte de unde, și n-aveam altă variantă, dar nu mi se pare o problemă adică sunt atâtea zboruri low cost care oferă servicii ok, au un orar foarte bun.

– Ce te enervează cel mai mult?

Mă enervează că în Istanbul, Istanbulul fiind un centru important, un nod, fiind foarte multe curse, la un moment dat pentru ca au apărut foarte multe curse, curse noi, n-au mai putut, probabil, să facă față, și întârzierile au fost nenumărate. De fiecare dată când am zburat, aproape de fiecare dată, când am ajuns în Istanbul și a trebuit să merg mai departe, am și pierdut un zbor din cauza asta… mi-au pierdut și bagajele…da! Chiar acum înainte de revelion când am plecat, am plecat la finalul lui decembrie, trebuia să merg și la ziua cuiva, aveam cadoul acolo la care am muncit foarte multă vreme sinceră să fiu, trebuia să ajung a doua zi când era exact ziua persoanei respective și am ajuns fără cadou, cu mâinile în buzunar, doar cu geanta pe care o aveam la mine și cu laptopul și bagajul a venit undeva cred că după ziua de revelion, adică după ultima zi din an, după revelion așa încât tot ce îmi pregătisem eu în bagaje, ținuta de revelion, variante și nu știu ce s-au dus pe apa sâmbetei… a trebuit să merg la cumpărături, noroc c-aveam cardul la mine! În Istanbul, în Business Lounge la Turkish au și dușuri și mi s-a întâmplat, pentru că veneam de la un drum lung și pentru că veneam direct la filmare, am simțit nevoia să fac un duș. Am devenit proaspătă, pregătită să mă duc la muncă. N-a știut nimeni că eu vin de pe zbor că eu eram schimbată, proaspătă, spălată pentru că eu tot timpul plec așa pe nepusă masă, nimeni nu știe când am plecat când am venit…. e un mare secret!

– Ce sfat le dai celor care se tem, pur și simplu, să zboare?

Să-și învingă teama pentru că nu știu ce pierd. Serios. Sunt foarte mult lucruri pe care le pierdem pentru că ne este teamă.

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.