UN AVION TAROM A ATERIZAT DE URGENȚĂ DIN CAUZA UNUI INCENDIU LA MOTOR

Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK
Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK

Probleme pentru o aeronavă a companiei TAROM. Avionul ATR 72-500 înregistrat YR-ATI care efectua astăzi zborul RO236 Budapesta-București a făcut cale întoarsă la doar 5 minute după decolarea de pe aeroportul Ferenc Liszt International din capitala Ungariei. Potrivit unor pasageri, imediat după desprinderea de la sol, în avion s-a simțit fum, iar una dintre elice s-ar fi oprit. În aeronavă se afla și Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita, care a relatat evenimentele într-o postare pe Facebook. Tot acolo, el a postat și fotografii realizate din avion.

Ulterior, Csaba a declarat agenției de presă Agerpres că ”însoțitoarele de bord le-au spus pasagerilor să nu intre în panică și să stea cu capul aplecat și la scurt timp după aceea piloții au reușit să readucă avionul pe aeroportul din Budapesta”. Președintele Consiliului județean Harghita a mai afirmat că atunci când a văzut că s-a umplut avionul cu i-a scris un sms soției sale și apoi le-a transmis și colegilor un email în care le-a spus ”sper să aterizăm”.

Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK
Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK

Potrivit lui Borboly, toți pasagerii au fost evacuați și sunt în siguranță, iar la fața locului se află echipaje de intervenție.

“Echipajul Tarom a fost profesionist, și-a făcut treaba foarte bine. La fața locului au venit forțele de intervenție. Un domn de lângă mine tocmai a spus: “am renăscut”. Am fost anunțați că vom reveni în țară cu o altă cursă Tarom care va decola de la Budapesta la ora 19.55 și va ajunge la București la 22.30″, a mai declarat Borboly Csaba pentru Agerpres.

Compania TAROM a confirmat incidentul. Potrivit unui comunicat de presă transmis în această după-amiază, ”aeronava RO236 care a decolat de la Budapesta la ora 13.12 UTC (15:12, ora României) cu destinația București,  s-a întors la aeroportul Budapesta după 5 minute de zbor datorită  unei semnalizări necorespunzătoare  la motorul nr 2. Echipajul a acționat conform procedurilor standard în această situație și a aterizat, în deplină siguranță pe aeroportul din Budapesta. Pasagerii au fost debarcați, în siguranță, și sunt asistați de către reprezentanții companiei Tarom.”

Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK
Foto: BORBOLY CSABA/FACEBOOK

Aeronava ATR 72-500 cu înregistrarea YR-ATI mai efectuase astăzi, înaintea acestui incident, următoarele zboruri, conform flightradar24.com:

  • RO710 – Iași-București
  • RO641 – București-Cluj
  • RO642 – Cluj-București
  • RO235 – București-Budapesta

Post Comment