INTERNAȚIONAL NEWSAIR TV ŞTIRILE ZILEI 

TURKISH AIRLINES – ATERIZARE DE URGENȚĂ CU UN MOTOR ÎN FLĂCĂRI (VIDEO)

Momente de groază la bordul unei aeronave Turkish Airlines. Avionul, un Airbus A320 înregistrat TC-JPE în livery Star Alliance, a efectuat o aterizare de urgență astazi pe Aeroportul Istanbul Ataturk după ce unul dintre motoare i-a luat foc. Aeronava efectua cursa TK1878 Milano Malpensa – Istanbul și, ajunsă la destinație, a avut o primă tentativă nereușită de a ateriza. Avionul a ajuns la sol la a doua încercare însă cu motorul drept în flăcări, lăsând în urmă o dâră de fum gros și scântei, după cum se poate vedea în imaginile suprinse de martori.

Aeronava a ieșit apoi de pe pistă și imediat ce s-a oprit, comandantul a ordonat evacuarea de urgență. Toți cei 97 de pasageri au fost scoși rapid din cabină pe toboganele de evacuare în situații de urgență. Potrivit unui comunicat al companiei Turkish Airlines, nimeni nu a pățit nimic, din fericire.

Avionul a fost așteptat la sol de echipele de intervenție, grație solicitării anterioare a piloților de a efectua o aterizare de urgență. Pompierii au intervenit imediat pentru stingerea incendiului.

Reprezentanții transportatorului au mai transmis în comunicatul de presă după producerea acestui incident că nu este clar, deocamdată, dacă motorul a luat foc în zbor sau dacă flăcările au izbucnit după aterizarea de urgență.

Foto: DHA
Foto: DHA

thy1

Related posts

2 Thoughts to “TURKISH AIRLINES – ATERIZARE DE URGENȚĂ CU UN MOTOR ÎN FLĂCĂRI (VIDEO)”

  1. Dumitru C.

    INCORECT. Conform surselor avionul a venit normal la aterizare fara sa raporteze probleme tehnice. Din motive inca neelucidate avionul a izbit pista cu trenul de aterizare din dreapta. Motorul drept se pare ca a atins pista de aterizare, de asemenea si aripa dreapta. Echipajul a initiat ratarea aterizari. Dupa ratare a raportat probleme la motorul drept si indicatie eronata la trenul de aterizare. Pozele facute in zbor dupa ratarea aterizari arata o deteriorare a prinderi din spate a trenului de aterizare din dreapta cu ruperea panourilor de la extradosul aripi din dreapte si rasucirea jambei trenului din dreapta. A doua aterizare (EMERGENCY LANDING) s-a efectuat pe trenul sting, trenul fata si nacela motorului drept. Aterizarea a fost lina, avionul s-a rasucit si a iesit pe iarba cind viteza s-a redus. Ancheta este in curs.

    1. Multumesc mult pentru completari.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.