You are here
ŞTIRILE ZILEI 

TRAFICUL DE PASAGERI S-A TRIPLAT ÎN 2013 PE AEROPORTUL ARAD

Foto: ARQ.RO
Foto: ARQ.RO

Aeroportul Internaţional Arad a avut o evoluţie spectaculoasă în 2013 consemnând un trafic triplu de pasageri la finalul anului.

Conform cifrelor furnizate în exclusivitate NewsAir.ro, în 2013 au fost înregistraţi 39.901 pasageri îmbarcaţi-debarcaţi. Acestora, oficialii le-au adăugat alţi 860 de călători aflaţi în tranzit. În comparaţie cu anul 2012, când au fost înregistraţi doar 13.547 de pasageri, creşterea este substanţială. Aceste cifre se datorează însă, în mare parte, faptului că timp de o săptămână toate zborurile de pe Aeroportul Timişoara, închis pentru repararea pistei, au fost operate de la Arad. În privinţa mişcărilor de aeronave, creşterea se menţine, de la 2.010 în 2012 la 2.442 în 2013.

În prezent, de la Arad se efectuează un singur zbor extern spre MIlano-Bergamo, de două ori pe săptămână cu Wizz Air.

Pentru anul 2014, conducerea Aeroportului Arad şi-a propus, în primul rând, dezvoltarea aerogării prin transformarea terminalului cargo într-unul de pasageri. Evident că se intenţionează apoi atragerea unor noi operatori aerieni dar şi înnoirea şi îmbunătăţirea echipamentelor aeroportuare.

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.