You are here
ŞTIRILE ZILEI 

TRAFIC ÎN SCĂDERE LA AEROPORTUL SUCEAVA

Foto: DIRECT-AEROPORT.RO
Foto: DIRECT-AEROPORT.RO

Aeroportul Internaţional “Ştefan cel Mare” Suceava a încheiat anul 2013 cu rezultate mai slabe decât anul precedent. Conform cifrelor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanţii aeroportului, la Suceava s-au înregistrat 20.054 de pasageri faţă de 25.200 câţi au fost în 2012.

Mişcările de aeronave au fost însă în creştere fiind raportate 1.319 de aterizări şi decolări. În 2012 fuseseră 938.

Aceste rezultate se justifică prin întreruperea operării curselor Bucureşti-Suceava de către TAROM în toamna anului trecut. Ulterior, compania a decis să reia zborurile cu o frecvenţă de doar 5 curse săptămânale.

Anul acesta va unul fără prea mare trafic la Suceava având în vedere că aeroportul se va închide pe 15 ianuarie pentru lucrări de modernizare. Potrivit reprezentanţilor aerogării, la Suceava va fi implementat un proiect de îmbunătăţire a infrastructurii aeroportuare (pista, căi de rulare, sistem de balizaj, turn de control), fapt ce va permite operarea aeronavelor de capacitate mare.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport 2007-2013.

În cadrul proiectului se vor realiza următoarele:
–       lungirea pistei de decolare/aterizare la  2460 m, cu o lăţime de 45 m cu acostamentee 2×7,5 m, portanţa la 70/F/D/W/T;
–       modernizarea căilor de rulare, care vor avea lungimea de 120 m şi lăţimea de 25 m cu acostamente, modificarea portanţei la 70/F/D/W/T;
–       modernizarea platformei de îmbarcare, care va avea lungimea de 290 m, lăţimea de 75 m şi portanta de 65/R/D/W/T;
–       modernizarea sistemului de balizaj
–       construirea unui turn de control.
–       amenajarea terenului în vederea amplasării sistemului de navigaţie aeriană de tip ILS.
Termenul de finalizare este luna februarie 2015, aşadar timp de mai bine de un an, nu vom mai vedea zboruri aici.

Aeroportul Suceava va dispune de o suprafaţă de mişcare modernă dotată cu ILS şi balizaj Categoria II precum şi de toate facilităţile necesare operării în trafic intern şi internaţional la cele mai înalte standarde de siguranţă, mai spun reprezentanţii aeroportului..

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.