You are here
ŞTIRILE ZILEI 

TABLOU DE IARNĂ PE AEROPORTURI: ZBORURI ANULATE ȘI ÎNTÂRZIERI CU ORELE

Foto: OPINIATIMIȘOAREI.RO
Foto: OPINIATIMIȘOAREI.RO

Primul episod de iarnă serioasă a dat peste cap traficul aerian pe multe dintre aeroporturile românești. Astăzi, cel mai afectat pare să fi fost, însă, Aeroportul Internațional Timișoara. Potrivit informațiilor furnizate de oficialii aeroportului, vântul de mare intensitate în rafale, care bate transversal pe pistă, cu peste 70 de km/ora a făcut ca aterizarea sau decolarea programată a aeronavelor să devină extrem de dificilă și chiar imposibilă în multe cazuri. Problemele au apărut la Timișoara încă de aseară când cursa Wizz Air 3524 de la Charleroi, cu 143 de pasageri la bord, a fost deviată la Aeroportul Cluj Napoca. Totodată, astăzi, tot din cauza condițiilor meteo, zborurile RO601/602 București-Timișoara-București, W6 3501/3502 Timișoara-Luton-Timișoara și W6 3551/3552 Timișoara-Bergamo-Timișoara au fost anulate. Pe de altă parte, cursele W6 3531 Timișoara-Dortmund și LH 1663 Timișoara-Munchen  nu au putut decola la timp iar pasagerii, 145 spre Dortmund și 76 spre Munchen, așteaptă în aeroport ameliorarea vremii.

Oficialii mai precizează că la aeroport s-a acționat încă de la primele căderi de zăpadă pentru curățarea pistei și a căilor de rulare, dar problemele au fost create de vântul extrem de puternic, în rafale cu efect de forfecare, ce a viscolit zăpada și a format un strat de gheață.

Totodată, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București activitatea se desfășoară greoi, în condiții de iarnă, cursele fiind întârziate din cauza operațiunilor de degivrare a aeronavelor. Potrivit reprezentanților aeroportului, întârzierile sunt cuprinse între 30 şi 120 de minute.

Din cauza condiţiilor meteo, compania Wizz Air a anulat cursele 3141/3142 Bucureşti – Roma – Bucureşti şi 3003/3004 Bucureşti – Londra – Bucureşti,  iar compania Tarom a anulat cursa 601/602 Bucureşti – Timişoara – Bucureşti.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime şi sunt asigurate condiţiile pentru desfăşurarea în deplină siguranţă a operaţiunilor aeriene.

Informaţii în timp real despre situaţia zborurilor pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pot fi găsite pe pagina de web www.bucharestairports.ro.

Related posts

Leave a Comment