You are here
ŞTIRILE ZILEI 

SCĂDERE A TRAFICULUI PE AEROPORTUL SATU-MARE

Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SATU-MARE
Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SATU-MARE

NewsAir.ro a obţinut, în exclusivitate, şi cifrele de trafic aferente anului 2013, de pe Aeroportul Satu Mare. Reprezentanţii aerogării au declarat că în anul precedent au fost înregistraţi 16.192 de călători îmbarcaţi/debarcaţi. Spre comparaţie, în anul 2012, prin aeroportul sătmărean au trecut 19.289 de pasageri, mai spun oficialii. În privinţa mişcărilor de aeronave, în 2013 aici au avut loc 1.062 de aterizări şi decolări.

În pofida rezultatelor modeste, planurile pentru 2014 sunt măreţe. Conducerea aeroportului are în vedere deschiderea unei curse regulate externe, precum şi o cursă charter ca destinaţie de vacanţă pentru sezonul de vară.

În plus, investiţiile majore în infrastructură demarate în 2013 vor continua şi în 2014 prin extinderea aerogării şi reabilitarea suprafeţelor de mişcare. Se mai preconizează achiziţii de echipamente aeroportuare fixe şi mobile, precum şi solutii IT. Extinderea aerogării presupune reconfigurarea accesului în zona plecării. Se va realiza o linie extinsă de minim 4 ghișee de check-in, se va extinde sala de îmbarcare la o capacitate de circa 200 de locuri, se va extinde terminalul spre sud și se va  crea un nou salon VIP care să asigure un flux direct, separat și controlat pentru oficialităţi. Când va fi finalizat proiectul, adică la sfârşitul acestui an (ar trebui), aerogara din Satu Mare va arăta cam aşa:

aeroport-1
Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL SATU-MARE

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.