You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

PRIMUL ZBOR DIRECT DINTRE AMERICA ȘI BUCUREȘTI VA DECOLA ÎN ACEASTĂ NOAPTE DE LA MONTREAL

BOEING 767-300 înregistrat C-GHPN Foto: PLANESPOTTERS.NET

După 9 ani, România va fi legată iar, printr-un zbor direct, de America. De data aceasta nu va mai fi New York unica destinație lung-curier transatlantică de la București, ci Montreal iar mai apoi, Toronto, în Canada. Compania Air Canada, prin subsidiara sa Air Canada Rouge, va efectua zborurile directe Montreal-București și Toronto-București începând de astăzi (după fusul orar al Canadei).

Practic, cursa inaugurală Montreal-București având indicativul AC1928 este programată să decoleze astăzi la ora locală 18.00 (01.00, ora României), de la poarta A52 a Aeroportului Internațional Pierre Elliott Trudeau Montreal (YUL), conform site-ului aeroportului.

Foto: CAPTURĂ SITE AEROPORT

Zborul inaugural va fi efectuat, potrivit Flightradar24.com, cu aeronava Boeing 767-300 Air Canada Rouge înregistrată C-GHPN pe care o vom vedea mâine la București, fiind așteptată să aterizeze la ora 9.55. Aeronava are, conform airfleets.net, 264 de locuri configurate în 2 clase dintre care 18 în Premium Economy și 246 în Economy. Avionul a intrat în serviciul comercial în februarie 2003 (deci are 15 ani) și a mai zburat până acum pentru Hawaiian Airlines și Air Canada, fiind în flota Air Canada Rouge din 2013. Iată și în video de mai jos, postat pe canalul Youtube al utilizatorului SimonpYUL, aeronava decolând, luna trecută, de la Montreal spre Fort Lauderdale în SUA:


Acest prim zbor Canada-România va fi întâmpinat cum se cuvine mâine dimineață la Otopeni, fiind primul zbor direct transatlantic care leagă România de America de Nord după 9 ani. Mai apoi, peste două zile, Air canada Rouge va începe și cursele directe Toronto-București. Fiecare dintre cele 2 rute vor fi operate de 2 ori pe săptămână. Ultimele astfel de curse au fost efectuate de Delta Airlines în vara anului 2009 între București și New York JFK.

Eu voi fi prezent mâine la acest eveniment și o să vă țin la curent cu ce se întâmplă la aeroport pe pagina de Facebook, aici, pe site, dar și la Observatorul Antenei 1 unde veți putea vedea un reportaj video.

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.