You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

O SINGURĂ COMPANIE INTERESATĂ SĂ DESCHIDĂ NOI RUTE CU SUBVENȚII DE LA AEROPORTUL SIBIU

Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU (FACEBOOK)
Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL SIBIU (FACEBOOK)

Licitația organizată la începutul acestui an de Aeroportul Internațional Sibiu în vederea acordării de ajutoare financiare, în conformitate cu reglementările europene, companiilor aeriene pentru a deschide noi rute, nu a fost tocmai un succes. Până la termenul limită de depunere a ofertelor, adică ieri, un singur operator aerian s-a arătat interesat de subiect. Această companie a depus așadar o singură ofertă pentru deschiderea a 4 rute noi dintre cele 7 destinații scoase la licitație, informează Aeroportul Sibiu într-un comunicat transmis astăzi, după deschiderea ofertelor.

”Oferta pentru cele 4 destinații vine din partea unui operator aerian care dorește dezvoltarea traficul aerian în țări precum Spania, Italia și Germania”, se precizează în comunicat.

Astăzi, 25 februarie 2016, conform mențiunilor din anunțul de participare, s-a procedat la deschiderea ofertelor depuse urmând ca acestea să fie analizate în vederea încadrării în condițiile solicitate prin Caietul de Sarcini. Vă reamintesc, licitația a pornit pe 26 ianuarie 2016, moment în care aeroportul sibian a anunțat că este interesat în deschiderea unor zboruri directe către Milano, Roma, Madrid, Barcelona, Paris, Memmingen și Nurnberg. În cele din urmă, se pare, sibienii vor avea doar 4 rute noi către Italia, Spania și Germania. În aceste condiții, până la semnarea contractului, nu ne rămâne decât să ghicim care vor fi cele 4. Eu mizez pe Milano, Madrid, Memmingen și Nurnberg. Și de asemenea, bănuiala mea este că această companie care s-a arătat interesată de ajutoarele de stat este nimeni alta decât Wizz Air care operează deja zboruri de la Sibiu către Londra Luton și Dortmund.

Ajutorul financiar pentru rutele noi este acordat în baza schemei de ajutor aprobată prin Decizia Comisiei Europene C(2013) 3095 final – Ajutor de stat SA.35908 – România – Ajutor la înființare pentru companiile aeriene cu plecare de pe Aeroportul Internațional Sibiu. Obiectul licitației îl constituie creșterea conexiunilor directe, respectiv deschiderea de destinații noi dintre județul Sibiu și o serie de destinații europene.

 

Related posts

One thought on “O SINGURĂ COMPANIE INTERESATĂ SĂ DESCHIDĂ NOI RUTE CU SUBVENȚII DE LA AEROPORTUL SIBIU

  1. Rodia Avionica

    Bravo Wizzair! Totusi!? De ce asa preturi mari pentru Sibiu Dortmund din toamna 2016?

Leave a Comment