You are here
ŞTIRILE ZILEI 

MAI PUŢINI PASAGERI LA ORADEA ÎN 2014

Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL ORADEA
Foto: AEROPORTUL INTERNAŢIONAL ORADEA

Aeroportul Internaţional Oradea a înregistrat un declin al traficului în cursul anului 2014. Potrivit informaţiilor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanţii aerogării, anul trecut aici au fost procesaţi 36,501 călători. Spre comparaţie, în 2013, prin aeroportul orădean au trecut 39,440 de pasageri.

Şi la capitolul decolări-aterizări s-a înregistrat o scădere, astfel că în 2014 la Aeroportul Oradea au fost 974 mişcări de aeronave în timp ce în 2013 fuseseră 1,214.

Planurile pentru 2015 sunt însă ambiţioase. Reprezentanţii aeroportului au spus că în această primăvară va fi lansată licitaţia privind introducerea de noi curse la/de la Aeroportul Oradea. Potrivit aceloraşi surse, aeroportulşi respectiv Consilul Judeţean Bihor au aprobată o schemă de ajutor de stat prin care operatorii pot beneficia de reduceri de până la 50%. Pe de altă parte, la Oradea au fost începute lucrările de refacere a pistei care au termen de finalizare 31 octombrie 2015.

În prezent, la Aeroportul Internaţional Oradea zboară regulat doar compania TAROM care efectuează curse la/de la Bucureşti.

Related posts

One thought on “MAI PUŢINI PASAGERI LA ORADEA ÎN 2014

  1. Minuteman

    Aeroportul Oradea nu are cum sa functioneze fara un operator serios !
    Este prea aproape de Debrecen si Cluj (ambele baze wizzair..) Banii investiti acolo sunt bani aruncati pe fereastra…

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.