You are here
NEWSAIR TV ŞTIRILE ZILEI 

LA 61 DE ANI, TAROM SE ÎMPROSPĂTEAZĂ CU NOI ÎNSOȚITORI DE BORD (VIDEO)

 


După 6 ani de pauză, compania TAROM și-a luat inima în dinți și și-a îmbogățit echipa de însoțitori de bord. Astfel, 23 de persoane tinere, cu sau fără experiență anterioară în aviație dar pline de viață și prospețime, s-au alăturat echipei transportatorului național și vă poartă deja de grijă la bordul avioanelor TAROM. Deocamdată doar pe avioanele ATR, conform unei reguli interne, însă în doar câteva luni, la finalizarea primului contract, după evaluare, vor avea șansa să avanseze și pe avioanele mai mari. Au fost 281 de doritori dintre care doar 103 au ajuns în faza interviurilor iar 23 au rămas.

De-a lungul timpului, însoțitorii de bord ai companiei au stârnit controverse din cauza declarațiilor hazardate ale unora sau comportamentelor neadecvate ale altora tocmai de aceea, venirea unui val important de oameni tineri și noi are menirea de a încerca o schimbare în atitudine și în abordare. Un lucru e cert: cu toții sunt dornici de treabă și vor să demonstreze că își merită locul.

Iar cei mai mulți chiar au șanse pentru că i-am cunoscut. Unii vin cu experiențe bogate și importante de la companii de 5 stele din Orientul apropiat și chiar dacă acolo au zburat pe super-jumbo A380 nu au avut nicio problemă să o ia de la capăt la TAROM și să demonstreze că își pot face treaba la fel de bine și pe micuțele ATR-uri. Alții nu au mai zburat până acum dar au o dorință extraordinară să demonstreze că le place să fie în slujba pasagerilor.

Și chiar dacă nu va fi o schimbare majoră este importantă pentru că este prima rundă de angajări de oameni noi în acest domeniu la TAROM, din august 2009. Este o infuzie de sânge tânăr și mentalitate sănătoasă care poate și trebuie să zdruncine vechile metehne. Și cum însoțitorul de bord contribuie poate cel mai mult la crearea imaginii unei companii aeriene și pentru că, personal, îmi doresc din tot sufletul ca această companie să continue să existe și, mai ales, să prospere, am vrut să îi vedem cu toții pe ei, cei noi de la care avem așteptări atât de mari. Am vrut să știu de ce au ales TAROM, de ce au ales această meserie, care sunt provocările și care sunt dificultățile cu care se confruntă. Cunoașteți, așadar, noile fețe ale TAROM în filmul de mai sus, în ziua în care compania națională împlinește 61 de ani. La mulți ani, TAROM!

12002871_428842807318577_5827299361088120585_n

Related posts

6 thoughts on “LA 61 DE ANI, TAROM SE ÎMPROSPĂTEAZĂ CU NOI ÎNSOȚITORI DE BORD (VIDEO)

 1. ana maria

  Si cati bani au dat astia 23 ca sa ramana?:)))

  1. haha

   Mii de euro din surse sigure.unele nici nu stiu bine engleza si deja isi dau aere de superioritate

 2. Soren

  Am zburat relativ mult in viata mea (desi sunt pilot) , desi mai mult ca pasager, deoarece nu am ATPL-ul si, din pacate, nici o slujba in domeniu…
  Nesimtire ca a insotitorilor tarom nu am intalnit NICAIERI PE TERRA !
  Lasand la o parte aspectul diform al stewardeselor, varsta lor, catzeii care ii insotzesc, etc, nu este o alta linie aeriana pe care am zburat si pe care sa ma simt atat de neprimit… Mai lasati-o balta cu (re)organizari, pr, etc… Schimbati conducerea, avioanele, pilotzii, si, mai ales, stewardesele grase, nasoale si cu aere de comandant de zbor… La Multi Ani TAROM, dar cu alt personal !

 3. Ion

  Ana, au dat probabil foarte mult, dar nu toti 23 ci doar 22 – barbosul din stanga jos este baiatul sefului controlului financiar de gestiune din tarom. Tac’su nu a semnat contractul colectiv de munca la tarom, toamna trecuta si primavara asta, facandu-se in mod bizar solidar cu mai multe sindicate de piloti si insotitori. Iata acum care e pretul tradarii, intrarea baiatului la insotitori de bord. Iti dai seama ce examene s-au dat, pana la urma.
  E rezonabil de banuit ca probabil ca si altii din acest grup din poza sunt ori rude, ori afiliati cu diversi angajati tarom ori de prin minister.

 4. geo

  Nu avem nici atpl, dar vrem sa schimbam pilotii ?

 5. Ciprian B

  cateva observatii…. frumoasa ideea clipului pacat de detalii
  Cosmin Calina cel ce se crede actoras in avion inca nu a invatat ca nu se spune poți să zbori doisprezece ore ci douăsprezece ore !
  Simona Roman are “apăsare PĂ suflet ” nu pe suflet si Georgiana Marinca , cu toate ca e ardeleancă de-a mea , oferă o motivatie jenant naționalistă a intrării ei la Tarom. Cand nu o sa iti oferettarom uniforma noua peste cativa ani , cand o sa ramâi la acelasi salar si o sa te cicălească sefele de cabina vechi din Tarom poate te vei gandi ca la altii ar fi fost mai bine.
  Restul de precizari facute de anteriorii cititori nu fac decat sa confirme cum s-a facut selectia.

Leave a Comment