You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

IAȘI-MUNCHEN, ZBOR DIRECT CU TAROM DIN OCTOMBRIE

Foto: AEROPORTUL IAȘI/FACEBOOK
Foto: AEROPORTUL IAȘI/FACEBOOK

Aeroportul Internațional Iași se îmbogățește, din toamnă, cu o nouă cursă directă, de data aceasta spre un mare hub european: Munchen. Astfel, din 25 octombrie, compania TAROM va opera două zboruri săptămânale către capitala Bavariei, o destinație mult așteptată și solicitată de mediul de afaceri ieșean de foarte mult timp, așa cum au anunțat astăzi oficialii la o lanasare ce a avut loc la Camera de comerț Iași.

Zborul către Munchen va fi operat după următorul orar:

– joi – RO313   IAS7:00 – 8:25MUC   /   RO314   MUC9:10 – 12:20IAS

– duminică – RO313   IAS14:40 – 16:05MUC   /   RO314   MUC16:50 – 20:00IAS

“Iată că astăzi, după mai bine de doi ani de frământări, de preocupări, de calcule, de proiecții ale viitorului, suntem în fața, îmi permit să spun, celei mai concrete perspective de dezvoltare economică și socială a Iașiului. Am avut în acești doi ani, nenumărate discuții cu mulți dintre reprezentanții mediului de afaceri ieșean. Am avut solicitări clare de a deschide această rută, în condițiile în care alte destinații reușisem să le aducem deja și încercam să explic că este o rută extrem de dificil de deschis, pentru că nu este susținută masiv de trafic etnic. Tocmai pentru aceste considerente, am concentrat energii multe, discuții și insistențe ieșite din comun pentru a face posibilă această conexiune. Munchen este destinația ce va face posibilă dezvoltarea mediului de afaceri ieșean și implicit va aduce bunăstarea comunității noastre. Munchen devine însă și o rută de portofoliu premium a aeroportului nostru, iar faptul că este operată de către compania TAROM reprezintă cheia siguranței zborului și a stabilității acestui produs,”‎ a declarat Marius Bodea, președinte al Consiliului de Administrație al Aeroportului Internațional Iași.

“Camera de Comerț și Industrie Iași este un partener de tradiție al Aeroportului. Ne consultăm în mod constant și contribuim cu analizele proprii la fundamentarea promovării de noi rute din punct de vedere al segmentului de business. De asemenea, prin rețeaua internațională a Camerelor de Comerț, promovăm aceste rute pentru a atrage și călătorii străini, pentru ca Iașiul să devină și destinație nu doar punct de plecare al acestor rute, fie de business, fie turistice,”‎ a declarat Paul Butnariu, președinte al Camerei de Comerț și Industrie din Iași

“Eu am trei motive pentru care sunt astăzi în fața dumneavoastră. În primul rând sunt ieșean, jumătate din viață am trăit aici. În al doilea rând, acum îmi desfășor activitatea în Munchen. Și în al treilea rând, conduc Camera de Comerț și Industrie Româno – Germană de opt ani. Mă bucur tare mult pentru deschiderea acestei rute externe directe de la Iași, este o realizare care va deschide multe oportunități pentru regiune mai ales dacă întreaga comunitate pune umărul la promovarea tutoror rutelor de la Aeroportul Iași,”‎ a declarat Radu Merica, președinte al Camerei de Comerț și Industrie Româno – Germană.

Aeroportul Iași se poate lăuda cu cele mai multe lansări de rute în această toamnă, în rândul aeroporturilor românești. Practic, odată cu intrarea în vigoare a orarului de iarnă, la 25 octombrie, din Iași se va putea zbura pe curse noi către București, Londra Luton, Paris Beauvais și Roma Fiumicino cu Blue Air, Londra Luton cu Wizz Air din 16 septembrie, dar și Munchen, cu TAROM.

Related posts

Leave a Comment