You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

IAȘI-ISTANBUL, DIN DECEMBRIE CU TAROM

Foto: IASI AIRPORT
Foto: IASI AIRPORT

Marea surpriză a inaugurării noului terminal al Aeroportului Iași a fost vestea introducerii unei noi curse directe către unul dintre cele mai mari aeroporturi ale Europei, Istanbul-Ataturk. Iași va fi conectat astfel de Istanbul, de două ori pe săptămână, începând din 9 decembrie, cu compania TAROM.

Anunțul a fost făcut astăzi de Marius Bodea, președintele Consiliului de administrație al Aeroportului Iași, chiar în timpul inaugurării terminalului 3: “o cursă directă spre un hub mondial era ceea ce ne lipsea pentru a fi cu adevărat conectați cu întreaga lume. ISTANBUL este o destinație ce răspunde celei mai largi palete de nevoi, este o destinație ce nu se operează într-un areal de 6 milioane de locuitori din zona Moldova și din împrejurimi. De acum, să ajungi din Iași în toate colțurile lumii – America de Nord, Asia ori Australia – a devenit o simplă formalitate. Această nouă rută ne aduce mai aproape de viitor!”, a declarat pe scenă Marius Bodea, cu ocazia inaugurării terminalului T3.

Cursa va fi operată de două ori pe săptămână, miercuri și sâmbătă, însă nu se regăsește deocamdată în sistemele de rezervări ale TAROM. Având în vedere însă spusele lui Marius Bodea, este de așteptat ca acest zbor să fie operat în regim code-share cu Turkish Airlines ceea ce ar oferi într-adevăr ieșenilor posibilitatea de conectare pe zboruri intercontinentale din orice colț al lumii.

Related posts

5 thoughts on “IAȘI-ISTANBUL, DIN DECEMBRIE CU TAROM

 1. Decebal

  Cosmin te rog daca se poate sa ai un pic de obiectivitate! Postarile ale sunt atat evidente pro Blue Air si contra Tarom incat risti sa devii penibil! Inteleg ca iti mai dau cate un bilet din cand in cand dar exagerezi. Tu crezi ca daca nu incepea sa zboare Taromul la Iasi aveau vreo sansa de dezvoltare? Cand era pista si terminalul cum era de ce nu a venit blue air sa zboare la iasi? Au stat pe Bacau si i-au fraierit pe cei de acolo cu povesti despre modernizarea aeroportului…

  1. Nu stiu la ce postări te referi însă dacă vorbești despre faptul că am menționat că am ajuns la inaugurarea terminalului T3 cu ajutorul Blue Air, mi se pare, dimpotrivă, o puternică dovadă de obiectivitate. Și tot ca o dovadă de obiectivitate, nu uita că ai comentat la un articol despre TAROM, cu informații despre TAROM pe care le-am obținut de la un eveniment la care am ajuns cu ajutorul Blue Air pentru că altfel, compania națională nu s-a sinchisit să ofere vreun detaliu despre acest nou zbor. Așa că despre ce vorbim? Aaaa, poate cei de la Blue Air ar putea să mă acuze că nu am scris destul despre ei…dar nu au cum pentru că nu am avut vreo înțelegere în acest sens. Pe de altă parte, dacă unii știu să își facă imagine, iar TAROM doarme în papuci, ghinion!!! Deci, cred că e doar o problemă de interpretare a realității așa cum ne convine mai bine. Lipsă de obiectivitate, nu e cazul. Ba chiar cred că ar trebui să fiu și mai obiectiv cu TAROM de-acum înainte. Cât privește operarea pe un aeroport sau altul, este strict decizia fiecărei companii aeriene în parte, bazată pe considerente strict economice. Faptul că TAROM a început să zboare de la Iași că așa a vrut Fenechiu n-are nicio importanță. Un operator aerian privat are libertatea să decidă unde și când zboară în funcție de profiturile pe care le previzionează că doar de-aia e economie de piață.

   1. Decebal

    Toata stima pentru modul in care isi fac cei de la Blue air si Wizz air reclama, ai dreptate, Taromul are se lucrat aici! Doar ca eu ma refeream la faptul ca in majoritatea articolelor de pe site Blue Air si Wizz sunt prezentate intr-o lumina pozitiva si Taromul in una negativa. Nu am vazut nimic scris despre problemele tehnice de la Blue, aterizari de urgenta, Skopje , Bologna, despre datoriile lor la stat….nimic despre modul in care sunt angajati pilotii si insotitorii de la Wizz, prin firme offshore( evaziune), despre cum sunt tratati pasagerii, inclusiv prezentandu-se niste oferte si apoi la final platind mult mai mult. Ma rog, e si vina pasagerilor care au fost indoctrinati cu chestii de genul low cost si smart flying si nu se obosesc sa vada ca sunt bilete mai ieftine la companii de linie! Totul e roz:) Iar situatia in care se afla Taromul acum se datoreaza si celor care conduc Blue air foarte bine, bussines orientated, dar care nu au fost in stare sa faca lucrul asta la Tarom. Cred ca e loc pentru toti pe piata si faptul ca nr de joburi creste e benefic, dar sa spui ca bei Pepsi pentru ca Coca Cola e daunatoare e un pic aiurea! Sunt la fel…

 2. Andrei87

  Stiti cumva daca pentru acest zbor este c/s cu Turkish Airlines?

  1. Din câte se pare, nu este code share cu TK. Concluzia am tras-o eu singur pentru că cei de la TAROM nu mi-au răspuns.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.