EXCLUSIV! REZULTATELE TAROM PE PRIMELE OPT LUNI ALE ANULUI

Foto: TAROM
Foto: TAROM

La solicitarea NewsAir.ro, preşedintele Consiliului de Administraţie al TAROM, Dan Pascariu, a comunicat rezultatele companiei aeriene aferente primelor opt luni din acest an.

Astfel, în perioada ianuarie+august 2013, TAROM a transportat în total 1.447.783 de pasageri ceea ce înseamnă cu peste 100.000 mai puţini faţă de cifra prognozată în planul de management aprobat în luna martie, adică 1.545.000 de pasageri. De asemenea, cifra este uşor mai mică şi faţă de rezultatul înregistrat anul trecut în aceeaşi perioadă: 1.451.000 de pasageri între ianuarie-augusr 2012.

În ceea ce priveşte gradul de încărcare a aeronavelor TAROM, în perioada menţionată s-a înregistrat un Load Factor de 65% pe rutele internaţionale, în scădere faţă de 69% prevăzut în plan şi 66%, anul trecut. Pe cursele interne, load factor-ul a fost de 68% faţă de 70% în planul de management şi 69% anul trecut.

Şi veniturile totale sunt mai mici decît cele estimate în planul de management. Astfel, TAROM a obţinut 841 milioane lei în perioada ianuarie-august 2013, faţă de 857 de milioane de lei prognozat în plan. Veniturile sunt totuşi ceva mai mari în comparaţie cu anul trecut cînd în aceeaşi perioadă s-au încasat 830 de milioane de lei.

Vă reamintesc că, pentru întregul an 2013, conform planului de management, TAROM urmăreşte să transporte 2.300.000 de pasageri, cu un factor de încărcare a aeronavelor de 68%.

One Comment - Write a Comment

  1. Curdov Nicolae Aurel · Edit

    trebuie avut in vedere inj primul rand balbele Consiliului de Administratie legate de aeronava A310, care reprezinta aproximativ 30 % din locurile de ca care dispune TAROM si care nu au fost folosite judicios …..orice propunere legata de A310 venita din partea executivului TAROM s-a proptit in cerbicia administrativului….in alta ordine de idei load factor-ul nu poate fi comparat cu cel de anul trecut fiindca in acest an s-au deschis curse noi….comparam mere cu pere si le trecem generic la fructe….dupa cum bine se stie orice cursa noua deschisa are mai putini pasageri la inceput si atunci e normal ca acest load factor sa nu fie indeplinit….dar ce vreti reprosuri din partea unor “specialisti” in banci si “chibiti” in aviatie trebuie sa acceptam doar ne-au fost impusi de nasi si sefi mai mari…….pacat e ca aceste remarci sunt pe nervii si banii nostri….daca CA-ul venea si cu explicatii poate ca intelegeam….dar principalul artizan al neindeplinirilor si nerealizarilor este Consiliul de Administratie TAROM….oare chiar nu citeste nimeni contractul de mandat ?…..oare pentru minciuna cu Presedentia nu plateste nimeni.?…..pentru celelalte denigrari si minciuni tot nimeni ?….

    Reply

Post Comment