You are here
ŞTIRILE ZILEI 

EMIRATES A PRIMIT AL 50-LEA SUPER JUMBO A380

Foto: AIRBUS GROUP
Foto: AIRBUS GROUP

Cea mai mare companie aeriană internaţională şi cel mai mare operator al super-jumbo-ului A380, mai face astăzi un pas pentru consolidarea poziţiei de lider. Emirates a recepţionat Airbus-ul A380 cu numărul 50 în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Hamburg. Această livrare face ca numărul aeronavelor din flota companiei să ajungă la 224, toate fiind din categoria wide-body (adică avioane de mari dimensiuni). Emirates este astfel cel mai mare operator de A380, dar şi cel mai mare operator de Boeing 777 din lume.

Aeronava va intra în serviciul comercial la începutul lunii august. Emirates zboară în prezent cu A380 către 27 de aeroporturi din întreaga lume însă până la sfârşitul anului numărul acestora va ajunge la 33.  Totodată, de la primul zbor cu acest tip de avion, Emirates a transportat 27,5 milioane de pasageri în 68,800 de curse care au acoperit 405 milioane de kilometri. Compania cu baza în Dubai are 10.000 de însoţitori de zbor şi 900 de piloţi special pregătiţi să zboare pe flota în continuă dezvoltare de A380. Compania Emirates mai are comandate încă 90 de astfel de avioane.

Foto: AIRBUS GROUP
Foto: AIRBUS GROUP

Din aprilie 2010 şi până în prezent, Emirates şi-a adăugat în flotă nu mai puţin de 96 de aeronave (A380 şi Boeing 777) crescându-şi astfel capacitatea în mod substanţial dar reuşind să menţină un grad de încărcare important de 80%.

Pe de altă parte, producătorul Airbus anunţă că aeronava livrată astăzi companiei din Dubai este cea de-a 136-a la nivel global. De la primul zbor comercial în 2007 şi până astăzi, avioanele A380 au zburat pe tot globul 1,4 milioane de ore în mai mult de 172.000 de zboruri. Peste 60 de milioane de pasageri au călătorit la bordul acestor aeronave şi s-au bucurat de confortul şi serviciile de înaltă clasă pe care le oferă. La fiecare 4 minute, undeva în lume, un Airbus A380 decolează sau aterizează pe unul dintre cele 37 de aeroporturi unde operează.

Foto: AIRBUS GROUP
Foto: AIRBUS GROUP

Cu ocazia zborului de poziţionare de astăzi, de la Hamburg la Dubai, Airbus a trimis şi 41 de tone de ajutoare destinate copiilor care suferă de malnutriţie, în special din Yemen. Acesta este cel mai mare transport umanitar realizat vreodată de Airbus.

Despre călătoria cu gigantul A380 şi ce vă oferă la bord această aeronavă revoluţionară puteţi citi mai multe aici.

Related posts

Leave a Comment