You are here
ŞTIRILE ZILEI 

DREAMLINER-UL A LUAT FOC DIN NOU

 

Foto: ITV
Foto: ITV

Cel mai revolutionar avion al momentului, Boeing 787 Dreamliner, este implicat din nou intr-un incident menit sa-i stirbeasca faima. O aeronava 787 a Ethiopian Airlines, parcata pe platforma Aeroportului International Londra Heathrow, a luat foc din cauze necunoscute deocamdata. Aeroportul, cel mai aglomerat din Europa si unul dintre cele mai mari din lume, a fost inchis imediat iar echipele de pompieri au intervenit de urgenta la fata locului cu spuma ignifuga.

Focul a izbucnit in cabina avionului dar, din fericire, la bord nu se afla nimeni si, prin urmare, nu au existat victime. Aeronava era parcata departe de terminal, deci nimeni nu a avut de suferit, in afara de actiunile companiei Boeing care au inregistrat o scadere serioasa la bursa dupa aflarea vestii.

Foto: THE MIRROR
Foto: THE MIRROR

Incidentul a fost confirmat de un purtator de cuvant al aeroportului londonez: “confirmam ca a izbucnit un incendiu la bordul unei aeronave a Ethiopian Airlines si ca echipele de urgenta ale aeroportului au intervenit acolo.”

In imaginile video de mai jos, filmate de Reuters, se vad urmele incendiului aproape de coada avionului, in partea superioara. Deasemenea, poate fi vazute spuma rezultata in urma actiunii pompierilor.

Deocamdata nu este clar daca acest incendiu a izbucnit tot din cauza unitatilor de baterii Li-ion care alimenteaza aceste avioane, baterii care au mai provocat necazuri DReamliner-ului. Va reamintesc ca in ianuarie, toate cele 50 de avioane Boeing 787 din lume au fost retinute la sol pentru trei luni din cauza unor incendii izbucnite la compartimentul de baterii. Producatorul a fost nevoit sa aduca mai multe imbunatatiri si sa testeze vreme de cateva saptamani noile baterii inainte ca aeronavele Dreamliner sa revina in serviciul comercial.

Este clar insa ca vineri, 12 iulie, nu a fost cea mai buna zi pentru Dreamliner. Intr-un alt incident, o aeronava 787 apartinand Thomson Airways, care zbura pe ruta Manchester-Sanford, Florida, a facut cale intoarsa din cauza unei probleme tehnice. Pilotii au luat hotararea de a se intoarce pe aeroportul britanic din motive de siguranta. Incidentul a fost confirmat de reprezentantii Thomson Airways. Pasagerii au fost debarcati imediat, iar specialistii au inceput inspectia tehnica a aeronavei. Thomson Airways a pus la dispozitia calatorilor sai o alta aeronava ceva mai tarziu.

Foto: RAPPLER.COM
Foto: RAPPLER.COM

Thomson Airways a primit primul din cele 13 Dreamliner-e comandate la sfarsitul lunii mai si a inceput operarea comerciala cu el luna trecuta.

 

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.