You are here
NEWSAIR TV ŞTIRILE ZILEI TRAVEL BLOG 

DE CE NU MERITĂ SĂ CUMPERI PRIORITY BOARDING DE LA RYANAIR PE ZBORURI DIN BUCUREȘTI (VIDEO)

 


Am călătorit, săptămâna trecută, din nou, cu Ryanair. Mi-am cumpărat, din nou, îmbarcare prioritară. Degeaba! Am zburat la Bruxelles Charleroi cu cursa FR2102 cu plecare la 6:45. Zbor aproape plin. În sala de așteptare, la poarta 22 de la Aeroportul Henri Coandă, aglomerație mare. Ca de obicei, românii stăteau la coadă de la ora 5.45. Îmbarcarea a început pe la 6:30. Agenții de la poartă au chemat mai întâi pasagerii cu îmbarcare prioritară așa că s-a format o altă coadă. Erau destui astfel de pasageri printre care și eu. Până mi-a venit însă rândul, au început și îmbarcarea celorlalți pasageri. Când am ajuns în autobuzul de transfer am înțeles de ce: toți eram la grămadă fără niciun fel de delimitare. La sosirea la aeronavă, la fel: toți, amestecați fiind, am coborât deodată, ba chiar cei fără prioritate, urcați printre ultimii în autobuz, au devenit prioritari și s-au urcat primii în avion.

Am întrebat-o pe șefa de cabină care ne întâmpina cu un zâmbet chinuit în acea dimineață viscolită când și-ar fi dorit să fie, mai degrabă, sub o plapumă călduță: de ce nu am prioritate dacă mi-am cumpărat prioritate? Îmi răspunde că trebuia să mă duc când m-a chemat. Păi m-am dus și am avut prioritate la… așteptat în autobuz!

Nu știu dacă Ryanair are cunoștință de maniera în care agenții săi de handling de la Menzies Otopeni le calcă în picioare serviciile pe care compania le promovează cu atâta ardoare. Din păcate, nu e prima oară când se întâmplă asta. Am mai pățit-o înainte și tot la București. Mi-am zis atunci că poate a fost doar o întâmplare dar nu… este clar că cei de la Menzies nu dau doi bani pe îmbarcarea prioritară din moment ce nu fac nimic din ceea ce presupune acest serviciu. Am experimentat îmbarcarea prioritară pe curse low-cost pe aeroporturi din străinătate unde spațiul în autobuz este delimitat cu un cordon și ușile autobuzului se deschid, CU PRIORITATE, celor care au cumpărat acest serviciu. Deci e simplu de implementat! Trebuie doar să vrei. Dar la București se pare că nu vor așa că mai bine nu mai dați bani și pentru asta că-i dați degeaba.

În video, mai sus, vedeți cum a decurs zborul meu spre Charleroi. Am decolat dintr-un București lovit de furtuna de zăpadă, cu vânt puternic și vizibilitate foarte redusă și în doar vreo 5-7 minute am ajuns la un cer albastru senin și însorit, dincolo de nori.

Related posts

Leave a Comment