DE ASTĂZI A INTRAT ÎN VIGOARE ORARUL DE VARĂ ÎN AVIAȚIE. PRIMA CURSĂ NOUĂ: IAȘI-BARCELONA, CU BLUE AIR

Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI
Foto: AEROPORTUL INTERNAȚIONAL IAȘI

Ca în fiecare an, în ultimul week-end al lunii martie, atunci când se schimbă și ora, se modifică și orarul de zbor în aviația comercială. Cu această ocazie fiecare companie își ajustează orele de decolare-aterizare, își sporește de obicei frecvențele de zbor către unele destinații sau apacitatea de locuri pe altele, introduce curse spre noi destinații. Toți operatorii se pregătesc deci pentru un nou se zon de vară, pentru acea jumătate de an care aduce o creștere substanțială de trafic.

În acest an, companiile aeriene cu operațiuni pe piața românească vor genera o dezvoltare substanțială de trafic prin introducerea a peste 35 de rute noi. Lista este, așadar, una lungă și diversificată cu zboruri externe dar și interne, spre destinații lansate în premieră sau unele operate deja de alți transportatori.

Prima cursă lansată astăzi, dis-de-dimineață a fost Iași-Barcelona, operată de Blue Air, Iașiul fiind dealtfel unul dintre aeroporturile cu cea mai mare ascensiune în acest sezon de vară. Zborul mult așteptat Iași-Barcelona va fi efectuat de două ori pe săptămână, duminică și marți, după următorul program:

  • duminică, marți: OB6807   IAS7:00 – 9:35BCN   /   OB6808   BCN10:35 – 15:00IAS

Zborul inaugural din această dimineață a decolat și a aterizat la timp, fiind operat cu o aeronavă Boeing 737-400 înregistrată YR-BAO. Cursa retur va fi întâmpinată așa cum se cuvine la Iași, cu o festivitate de inaugurare a rutei organizată de reprezentanții aeroportului începând cu ora 14:00.

Totodată, deși inițial a fost anunțat ca urmând a fi inaugurat pe 29 martie, iată că și noul zbor Ryanair București-Atena va fi introdus tot de astăzi. Verificând atât site-ul Aeroportului Atena, cât și pe cel al Aeroportului București, am constatat că zborurile FR6024/6025 Atena-București-Atena sunt programate a fi efectuate conform orarului, adică:

  • zilnic:   FR6024   ATH17:10 – 18:50OTP   / FR6025   OTP19:15 – 20:55ATH

Seria lansărilor de zboruri noi va continua în zilele următoare și, cu siguranță, că acestea vor fi completate pe parcurs cu alte curse noi. Totodată, începând de astăzi se dă startul și sezonului de zboruri charter, o cursă de Antalya fiind deja adăugată în orar.

Toate zborurile noi care urmează a fi adăugate de companiile aeriene cu operațiuni în România le puteți vedea, actualizate, cu datele de lansare, în coloana din dreapta a site-ului.

Post Comment