You are here
ŞTIRILE ZILEI 

CREȘTERE DE TRAFIC LA AEROPORTUL BAIA MARE ȘI PLANURI DE MODERNIZARE

Foto: VOCEATRANSILVANIEI.RO
Foto: VOCEATRANSILVANIEI.RO

Aeroportul Internațional Baia Mare este al doilea aeroport care raportează deja o creștere a traficului de pasageri în 2014. Potrivit informațiilor furnizate NewsAir.ro de către oficialii aeroportului, în anul care a trecut, aerogara a fost tranzitată de 20,465 de pasageri față de 16,798 în 2013.  Numărul decolărilor și aterizărilor a fost, de asemenea, în creștere cu 13%, spun reprezentanții de la Baia Mare, până la 1,126 de mișcări.

Planurile pentru 2015 sunt ambițioase și se referă, în principal, la modernizare și extinderea pistei. Astfel, reprezentanții BAY au declarat pentru NewsAir.ro că pe 17 decembrie 2014, Guvernul a aprobat Memorandumul prin care Aeroportul din Maramureș va primi, până la finalul anului, o finanțare de 9 milioane de euro pentru modernizarea și extinderea pistei de decolare-aterizare, a platformei de îmbarcare și a căilor de rulare.

“Prin programul Operațional Sectorial Transport, România are alocate fonduri europene nerambursabile pentru investițiile în infrastructura de transport din sectorul rutier, feroviar, naval și aeroportuar, pentru o dezvoltare sustenabilă a infrastructurii de transport din România. Prelungirea pistei este un punct strategic al modernizării aeroportului pentru ca aeronavele mediu-curier de pasageri și cargo să poată ateriza la Baia Mare, fapt care în acest moment este imposibil din cauza lungimii, lățimii și capacității portante reduse a pistei decolare-aterizare. Acest lucru a făcut ca numeroți investitori să fie reticenți la adresa județului Maramureș, având în vedere distanța mare între Baia Mare și aeroporturile regionale proxime care permit astfel de curse. Un aeroport modern pentru Maramureș reprezintă încă un pas spre o economie prosperă a zonei, însemnând mai multe investiții și noi locuri de muncă”, a declarat pentru NewsAir.ro dipl. ing. Traian Brad, operations manager la Aeroportul Internațional Baia Mare.

În prezent, de la Aeroportul Internațional Baia Mare efectuează zboruri regulate doar compania TAROM către/de la București.

 

Related posts

One thought on “CREȘTERE DE TRAFIC LA AEROPORTUL BAIA MARE ȘI PLANURI DE MODERNIZARE

  1. Tauteanu

    Nu comentez intentiile bune al domnulu Prad dar in statistica economica si operationala in crestere fostul director Mihai Patrascu a avut o contributie de necontestat. Nu se spune insa ca acest Mihai Patrascu care are calificari superioare in managementul aeroportuar obtinut in Malayezia iar recent o alta calificare pentru care in prezent face masteratul la o institutie de profil si da marca mondiala din Austri – acest om a fost inlaturat de politicul actual de la CJ.Maramures. Motivul este ca miroasa bani – bani multi iar un om carismatic ca fostul director nu ar fi sifonat banii catre hienele politice. Dorin Buda un avocat de fapt a fost subprefectul CJ Maramures apoi secretar la Primaria din Tautii Mafgeraus, departe de specialitate ce se cere la aeroport. Acum se asterne liniste si pe faptul ca studiul de fezabilitate care se pare a fost atribuit la o firma a “baietilor destepti” de fapt nici nu are autorizare sa faca astfel de studii de specialitate. Se pare ca nu a fost nici licitatie iar acum cand motoarele DNA sunt turate la maxim de o data se descopera ca studiul de fezabilitate nu are valoare – oare cat au platit si la cine? Alta gaselnita cu padurea de langa pista care ar trebui defrisata langa pista la o latime de 30m si pentru care iar se trag tot felul de ite si speculatii, sa nu vorbesc despre prelungirea pistei spre West cu inca 300m si unde au inceput speculatii, cumparari, vanzari ca la exproprieri sa castige cineva sau mai multi. Admir activitatea DNA dar mai trece un timp pana ce cercetarile curatesc nivelele de varf si mai tyrece un timp pana ajung si la Judetul Maramures…. e mult de lucru! Mai exista un plan secret potrivit caruia daca totul se rupe se renunta la Aeroport Baia Mare si vor expropria terenurile la investitori straini – economia Judetului si cetatenii lui nu conteaza. Fiti cu ochii in patru – nu-i facuta nestiuta dragilor la putere.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.