You are here
ŞTIRILE ZILEI 

GREVA CONTROLORILOR DE TRAFIC A FOST ANULATĂ

Foto: DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO
Foto: DRAGOS SAVU / MEDIAFAX FOTO

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a anunțat în această seară că greva generală a controlorilor de trafic aerian, care era programată pentru mâine, a fost anulată, după ce sindicaliștii ROMATSA și conducerea regiei au ajuns la un acord. Liderul sindical ROMATSA, Gabriel Tudorache, a declarat și el, la câteva minute după anunțul ministrului Transporturilor, că anularea grevei este doar o mică victorie din lupta pentru ca regia să devină funcțională. 

“S-a semnat contractul colectiv de muncă, se va depune astăzi (n.r.: luni ) la ITP, astfel încât nu mai sunt îndeplinite condițiile pentru grevă. Mâine greva nu va mai avea loc. A fost anunțat Eurocontrolul, nu mai e niciun fel de problemă”, a declarat Iulian Matache.

La câteva minute după declarația ministrului Transporturilor, liderul sindical ROMATSA, Gabriel Tudorache a declarat că anularea grevei este doar o mică victorie din lupta pentru ca regia să devină funcțională.

“Din punctul nostru de vedere este doar o mică victorie, lupta continuă și vom face tot posibilul pentru decăpușarea, depolitizarea și demilitarizarea acestei instituții. A continua cu acești domni care ne-au adus în această situație, cu această conducere, care sunt la fel de vinovați ca Stanciu, care au pus în pericol siguranța traficului și pasagerii care ar fi putut pierde bani, acești domni, doar pentru că s-a declarat greva legală, deși sunt aceleași revendicări, au acceptat. Dacă nu vom face curățenie în această instituție, nu va fi bine nici pentru salariații și nici pentru imaginea ROMATSA”, a declarat Gabriel Tudorache.

Directorul general adjuct al ROMATSA, Florin Cârnu, a declarat că negocierile s-au încheiat după câteva zile încărcate de tensiune, în urma semnării contractului colectiv de muncă.

“Pot să vă asigur că după câteva zile și nopți aproape pline de negocieri încărcate de tensiuni, am reușit în final să încheiem negocierile. Avem acum un contract colectiv de muncă. Ca urmare, greva generală anunțată pentru mâine nu va mai avea loc. Vom putea să continuăm cu activitatea noastră în condiții normale. Eurocontrolul a fost anunțat privind această chestiune. I-am anunțat că vom funcționa la capacitate maximă”, a declarat Florin Cârnu, director general adjuct al ROMATSA.

 

Related posts

Leave a Comment