You are here
ŞTIRILE ZILEI 

CONTROLORII DE TRAFIC AERIAN ROMÂNI FAC GREVĂ MÂINE

 

Controlorii de trafic aerian români intră în grevă de avertisment mâine ceea ce va determina perturbarea zborurilor programate. Angajații ROMATSA se vor opri din treabă între orele 11 și 13 nemulțumiți de faptul că nu au reușit până acum să încheie cu reprezentanții statului un nou contract colectiv de muncă.

Liderul Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian din Romania (ATSR), Gabriel Tudorache, a declarat luni, pentru News.ro, că greva va avea loc din cauza neîncheierii unui nou contract colectiv de muncă (CCM), deși negocierile se poartă din februarie 2016, scrie hotnews.ro. Și în această săptămână au avut loc discuții cu conducerea Ministerului Transporturilor dar acestea nu au ajuns la niciun rezultat și, prin urmare, greva nu a putut fi amânată. Același lider de sindicat a mai spus că dacă problemele companiei nu se rezolvă este posibilă declanșarea grevei generale în viitorul apropiat.
Potrivit reglementărilor în vigoare, pe parcursul derulării grevei de avertisment, controlorii de trafic aerian vor asigura dirijarea doar a unei treimi dintre avioanele care ar trebui să se afle în zbor la acea oră. Este de așteptat, așadar, ca mâine să apară foarte multe întârzieri sau chiar anulări ale unor curse programate în acel interval orar așa că cel mai bine este să verificați situația zborurilor înainte de a porni spre aeroport în cazul în care trebuie să zburați mâine. Aproximativ 20 de curse sunt programate mâine să decoleze de la Otopeni între orele 11 și 13.
Totodată, reprezentanții Aeroportului Henri Coandă București, cel mai aglomerat din țară, recomandă pasagerilor să se deplaseze cu mijloacele de transport în comun sau cu taxiul pentru a evita supraaglomerarea sau blocarea parcărilor aeroportului.

Related posts

Leave a Comment