You are here
ŞTIRILE ZILEI 

CEL MAI MARE AEROPORT AL ȚĂRII, BUCUREȘTI-OTOPENI, SE MENȚINE PE CREȘTERE: PLUS 15% ÎN PRIMUL TRIMESTRU

Foto: BUCHAREST AIRPORTS
Foto: BUCHAREST AIRPORTS

Aeroportul Internațional ”Henri Coandă” București, cel mai mare din țară, își menține tendința ascendentă și în acest an. Astfel, în primele trei luni ale lui 2016, traficul a sporit cu 15% față de perioada similară a anului trecut, o spune Vasile Țocu, directorul Direcției Serviciilor de Navigație Aeriană București, citat de News.ro. Tot el precizează că pe întreg anul 2016, numărul aterizărilor și decolărilor de la București va depăși 110,000.

Potrivit reprezentanților ROMATSA, care au efectuat astăzi o vizită în turnul de control de la Aeroportul Henri Coandă, România a fost survolată anul trecut de circa 631,000 de avioane civile și militare adică, în medie, 1,800 pe zi, mai transmite agenția News.ro. Traficul maxim s-a înregistrat în luna august 2015 când controlorii români au dirijat 2,300 de aeronave într-o zi.

În România, serviciile de dirijare a traficului aerian sunt asigurate de 552 de controlori de trafic angajați la ROMATSA. Dintre aceștia, 300 sunt controlori de rută, iar restul au ca activitate dirijarea aterizărilor și decolărilor pe aeroporturi.

 

 

Candidații la postul de controlor de trafic sunt atrași, în special, de câștigurile mari, Romatsa fiind regia cu cele mai mari salarii din România. Câștigul mediu lunar brut este de circa 21.500 de lei în 2016, potrivit bugetului de venituri și cheltuieli aprobat în februarie de către Guvern. Romasta are circa 1.500 de angajați.

Related posts

Leave a Comment