You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

BUCUREȘTI-ZAGREB, ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU CROATIA AIRLINES

O nouă companie aeriană și-a făcut astăzi debutul la București. Croatia Airlines zboară pentru prima dată în capitala României pe care o va uni de astăzi cu Zagreb.

Compania croată va efectua zborul Zagreb-București de trei ori pe săptămână, luni, miercuri și vineri, după următorul orar de zbor:

  • luni, miercuri, vineri – OU316   ZAG8:30 – 11:30OTP   /   OU317   OTP12:10 – 13:15ZAG

Zborurile sunt efectuate cu aeronave De Havilland DHC-8 400 cu 76 de locuri și oferă conexiuni convenabile prin Zagreb către mai multe aeroporturi croate aflate pe coasta mării Adriatice.

Prezent la București astăzi cu ocazia lansării oficiale a cursei, CEO-ul Croatia Airlines, Krešimir Kučko, a declarat că această cursă va fi una sezonieră în acest prim an de operare însă speră ca de anul viitor zborul să fie menținut tot timpul anului. Totodată, el a estimat că operatorul aerian pe care îl conduce va transporta aproximativ 10,000 de pasageri pe aceste zboruri, cu un load-factor cuprins între 60 și 70%.

Pe zborurile de astăzi au fost 73 de pasageri venind de la Zagreb, printre care mulți oficiali ai companiei care au sosit pentru lansarea oficială, și 40 de călători care au plecat către Zagreb.

Krešimir Kučko a mai declarat pentru NewsAir.ro că Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost într-o strânsă competiție cu Aeroportul Internațional Sofia și că, deși bulgarii au oferit mult mai multe avantaje pentru a-i atrage să opereze la ei, în cele din urmă au ales Bucureștiul care oferă o piață mult mai mare.

Related posts

Leave a Comment