You are here
RUTE NOI ŞTIRILE ZILEI 

BUCUREȘTI-MONTREAL ÎNCEPÂND DE ASTĂZI CU AIR CANADA ROUGE

După 9 ani de pauză, România are din nou o legătură aeriană directă cu America. Compania aeriană Air Canada Rouge a lansat, de astăzi, zborul direct București-Montreal care va fi efectuat de două ori pe săptămână, pe toată perioada orarului de vară, adică până în luna octombrie. Totodată, peste doar 2 zile, compania va lansa o nouă legătură non-stop între București și Toronto, de această dată, cursă care, de asemenea, va fi operată de două ori pe săptămână.

Zborul inaugural de astăzi a fost întâmpinat cum se cuvine pentru un asemenea moment istoric. Aeronava a primit la sosire salutul tunurilor cu apă iar oficialii au tăiat simbolica panglică inaugurală.

Zborurile sunt operate cu aeronave Boeing 767-300 cu 282 de locuri configurate în 2 clase, Premium Rouge, care potrivit reprezentanților companiei, este echivalentul clasei busines pe zborurile nord-americane. Aeronava are 24 de fotolii în clasa superioară și 258 de scaune normale în clasa economică. Spațiul la picioare însă este destul de generos. Aeronavele au sistem wireless de divertisment la bord care poate fi accesat direct de pe dispozitivele mobile ale pasagerilor, fie că sunt telefoane, tablete ori laptopuri.

Cu prima cursă la București a sosit și CEO-ul Air Canada Rouge, Duncan Bureau, care s-a declarat foarte mulțumit de nivelul vânzărilor pentru cele 2 rute: ”răspunsul în piață a fost extrem de mulțumitor și suntem foarte satisfăcuți de nivelul vânzărilor atât în România, cât și în Canada. Pentru luna iunie avem deja un grad de ocupare de 90%”.

De altfel, primul zbor a fost ocupat în proporție de 100%, pe cursa AC1928 Montreal-București fiind înregistrați 282 de pasageri. Pe zborul retur, s-au îmbarcat 240 de călători.

Foarte mulți dintre pasagerii sosiți astăzi la București au fost români stabiliți în Canada care s-au arătat foarte încântați de existența acestor zboruri care îi aduc cu un pas mai aproape de casă. Cu toții spun că preferă un asemenea zbor non-stop, oricărei variante la care au apelat până acum, care implicau escale prelungite pe diverse aeroporturi în Europa.

Un alt avantaj pe care îl oferă cursele spre Canada este posibilitatea de conexiune pe oricare zbor din rețeaua Air Canada via Toronto sau Montreal. Mai mult decât atât, dacă vă doriți să ajungeți în Statele Unite via Canada, atunci veți putea efectua chiar și formalitățile vamale pentru intrarea în SUA la sosirea pe aeroportul Toronto, de pildă, iar de acolo să vă continuați călătoria direct spre un terminal domestic din State, a precizat Duncan Bureau. Tot el a mai afirmat că dacă succesul acestor zboruri se va menține, este luată în calcul păstrarea curselor spre una dintre cele 2 destinații, Toronto sau Montreal, pe tot parcursul anului însă deocamdată este prea devreme pentru a se lua o astfel de decizie.

Ultimele curse lung-curier care au legat România direct de continentul nord-american au fost operate în vara anului 2009 de compania Delta Airlines care zbura între București și New York.

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.