BLUE AIR A TRANSPORTAT PESTE 3,5 MILIOANE DE PASAGERI ÎN 2016

Foto: BLUE AIR

Compania românească Blue Air anunță un număr record de pasageri transportați în cursul anului 2016. Potrivit datelor transmise de operator, anul trecut, la bordul aeronavelor sale au călătorit 3,590,129 pasageri, reprezentând o creștere de 165%, în comparație cu aceeași perioadă din 2014. Planurile Blue Air pentru anul acesta se mențin îndrăznețe. Comapnia țintește 4,050,000 de călători.

Expansiunea companiei Blue Air în 2016 a început pe 27 martie, odată cu  lansarea a 25 de rute noi până la finalul lunii septembrie. În total au fost lansate 30 de rute noi anul trecut, se precizează într-un comunicat al companiei.

Dezvoltarea companiei Blue Air se reflectă și în totalul zborurilor înregistrate în 2016, având o creștere de 168% în comparație cu aceeași perioadă a anului 2014. În prezent, transportatorul operează o flotă formată din 24 de aeronave față de 11 câte avea în urmă cu doi ani.

Anul trecut, compania și-a mai deschis o bază operațională, pe aeroportul din Cluj-Napoca, având acum 6 astfel de baze: București, Bacău, Cluj, Iași, Larnaca, Torino. În 2017, Blue Air va deschide bazele din Liverpool și Constanța.

Din totalul de angajați ai companiei, 91,6% sunt români și 8,4% sunt străini.

Blue Air și-a început activitatea acum 12 ani, în prezent operând peste 90 de rute în Belgia, Cipru, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Israel, Italia, Marea Britanie, Portugalia, România, Suedia și Spania. Compania a primit certificarea IATA Operational Safety Audit (IOSA) din partea International Air Transport Association (IATA) pentru standarde excepționale de operare și este membru cu drepturi depline IATA.

Share This Post

Post Comment