
Compania smart flying Blue Air, singura companie aeriană privată cu capital românesc, a transportat în cursul anului 2013 aproximativ 1.350.000 de pasageri pe toate rutele sale cu plecare din Bucureşti, Bacău şi Sibiu, conform cifrelor furnizate de către transportator. Gradul mediu de ocupare a aeronavelor sale a fost de peste 90%, au declarat pentru NewsAir.ro reprezentanţii companiei. Această încărcare s-a regăsit, spun oficialii, pe toate rutele Blue Air pentru că altfel acestea nu s-ar mai regăsi în reţeaua de destinaţii a transportatorului.
“Compania Blue Air se bazează pe o eficientizare cât mai bună a zborurilor, prin continua monitorizare a cererii pe fiecare destinaţie în parte şi adaptarea capacităţilor în funcţie de aceasta. Nu suntem interesaţi de afişarea unui număr exorbitant de pasageri deoarece pentru orice economist este evident că ofertarea unei unităţi de produs (în cazul nostru a unui loc în avion) cu un preţ apropiat de zero face ca cererea să tindă spre infinit – este o imagine bună să ai mulţi pasageri dar în viziunea noastră e o imagine şi mai bună să ai rezultate financiare pozitive pe fiecare zbor în parte. Pentru noi important este să monitorizăm la nivel de rută şi zbor cheltuielile şi să le ţinem în permanenţă în echilibru cu veniturile. Doar aşa putem oferi pasagerior noştri un produs de calitate, construit pe baze solide, durabile şi care să reprezinte temeiul parteneriatului de lungă durată pe care-l avem cu aceştia”, au declarat pentru NewsAir.ro reprezentanţii Blue Air.
Planurile companiei aeriene pentru 2014 vizează o intensificare a activităţii prin îmbogăţirea flotei cu două noi aeronave şi adăugarea de noi destinaţii, dar şi noi frecvenţe pe rutele deja existente.
Astfel, după cum Blue Air a anunţat deja, în orarul de vară vor fi introduse zborurile Bucureşti-Koln de 3 ori pe săptămână. În plus, în vara 2014 va fi reactivat segmentul de chartere, prin parteneriate strategice cu agenţiile de turism, ceea ce va aduce noi destinaţii de acest gen (cu plecări din Bucureşti şi Bacău), respectiv: Turcia (Antalya, Bodrum) şi Grecia (Rhodos, Zakynthos şi Corfu).
În ceea ce priveşte alte destinaţii, Blue Air analizează în mod constant diferite posibilităţi de dezvoltare a bazelor existente, în special Bacău şi Sibiu, cât şi posibilitatea de deschidere de noi baze atât în ţară, cât şi în străinătate, au mai afirmat reprezentanţii operatorului aerian fără să detalieze.
Pe de altă parte, odată cu intrarea în vigoare a orarului de vară, la sfârşitul lunii martie, compania smart flying va suplimenta frecvenţele cu unul-două zboruri săptămânale pentru majoritatea destinaţiilor sale, iar unora li se vor adăuga chiar şi 3 zboruri în plus pe săptămână. Totodată vor fi reluate cursele din Bacău către Paris şi Bruxelles, au mai anunţat oficialii Blue Air.
Cel mai important aspect însă este acela că firma care operează în prezent transportatorul aerian Blue Air nu a intrat în faliment cum greşit a apărut în spaţiul public zilele trecute. Compania care a deţinut până anul trecut Blue Air şi-a declarat falimentul însă operatorul a fost preluat de Blue Air Airline Management Solutions şi zboară în continuare fără probleme, ba chiar, aşa cum am văzut, are planuri de expansiune.