You are here
ŞTIRILE ZILEI 

APROAPE 10.000 DE PASAGERI TRANSPORTATI DE WIZZ AIR SI CARPATAIR LA CRAIOVA

Foto: AEROPORTUL INTERNATIONAL CRAIOVA
Foto: AEROPORTUL INTERNATIONAL CRAIOVA

Aeroportul International Craiova se pregateste intens pentru inmultirea curselor aeriene care se opereaza de aici. Deja lansarea celor 2 zboruri regulate din Banie catre Roma si Milano Bergamo pare ca a fost un succes, la fel si apropiata introducere a curselor spre Londra Luton, asa ca mai-marii aerogarii se gandesc la noi destinatii. Una dintre ele, foarte sigura pare sa fie Dortmund, in Germania, incepand din primavara lui 2014. Altele, conform lupamea.ro, ar fi Madrid, Barcelona sau Valencia in Spania, Paris in Franta si Munchen, din nou in Germania.

Intr-un interviu realizat de lupamea.ro cu directorul aeroportului Mircea Dumitru, acesta spune ca se afla in dicutii cu mai multi operatori aerieni, printre care Blue Air si Volotea, pentru inceperea operarii de noi zboruri din capitala Olteniei: „Avem certitudinea ca din primavara anului 2014 se vor alatura inca doua destinatii, nu stim insa care, dar vor incepe la sfarsitul lunii aprilie. Probabil ca se vor scoate la licitatie in doua saptamani inca doua rute, in functie de rezultatele studiilor de trafic, incercam sa ne indreptam spre Spania, oricare dintre cele trei orase Valencia, Madrid, Barcelona, vom merge spre Germania, in afara de Dortmund cred ca Munchen si Franta, Paris. Suntem in discutii cu mai multi operatori low cost pentru aceste zboruri, pe lista noastra aflandu-se Blue Air si Volotea, sunt o multime de operatori low cost cu potential”.

Mircea Dumitru a mai spus pentru lupamea.ro ca, in prezent, companiile aeriene care zboara de pe Aeroportul International din Craiova au peste 90% incarcare.  El a mai adaugat ca, in ceea ce priveste zborul spre Londra Luton care va fi inaugurat in toamna, dupa numai o zi de la punerea in vanzare a biletelor se rezervasera deja locuri atat pentru luna noiembrie, cat si pentru decembrie.

Conform oficialului aeroportului, din 13 mai 2013 pana la sfarsitul lunii iulie, 9.638 de oameni au zburat la/de la Craiova. 7.400 dintre pasageri au calatorit cu Wizz Air spre/dinspre Milano Bergamo iar 2.238 cu Carpatair care a reluat zborurile directe spre/dinspre Roma Fiumicino pe 24 iunie. Mircea Dumitru, citat de lupamea.ro, a spus ca pentru fiecare pasager, aeroportul Craiova se alege cu un profit de 5 euro. Pana acum, dupa ce a achitat darile catre Siguranta Aeriana si Ministerul Transporturilor, Aeroportul Craiova a ramas cu un profit de 30.000 de euro. Desi rezultatele de pana acum sunt foarte bune, directorul aeroportului considera ca la anul va fi si mai bine, estimand pentru 2014 un numar de 55.000 de pasageri. El a mai precizat ca pentru a atinge aceasta cifra, va promova aeroportul si la sud de Dunare, la vecinii bulgari din zona Vidin-Vratsa pentru care aeroportul Craiova ar fi o alternativa mult mai buna decat deplasarea la Sofia.

La capitolul investitii, Mircea Dumitru spune ca in curand se vor concentra pe reabilitarea suprafetelor de miscare (pista, cai de rulare, platforme) si achizitionarea unui nou sistem de balizaj mai performant. Toate acestea vor fi facute cu finantare europeana.

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.