You are here
INTERNAȚIONAL ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL VARȘOVIA A FOST ÎNCHIS CÂTEVA ORE DUPĂ CE UN AVION LOT A ATERIZAT DE URGENȚĂ

Incident aseară pe Aeroportul Internațional din Varșovia. Un avion Bombardier Dash Q400 cu 63 de oameni la bord a efectuat o aterizare de urgență ”în bot” pentru că trenul de aterizare din față nu s-a mai deschis. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, au declarat reprezentanții aeroportului. Avionul, înregistrat SP-EQG și aparținând companiei naționale LOT Polish Airlines, efectua zborul intern LO3942 Cracovia-Varșovia. Incidentul s-a petrecut în jurul orei locale 19:00 și imediat după producerea acestuia aeroportul a fost închis.

La bordul avionului cu 70 de locuri se aflau 59 de pasageri și 4 membri ai echipajului.

Agenția națională de presă PAP a transmis că echipajul a anunțat încă din timpul zborului o problemă la șasiu. În timpul manevrelor de aterizare, piloții au fost nevoiți să închidă jamba din față, mai relatează agenția PAP. Astfel, aeronava a aterizat cu botul direct pe pistă, însă pentru evitarea izbucnirii unui incendiu echipajele de urgență au intervenit imediat. Pasagerii au fost evacuați în foarte scurt timp și nimeni nu a pățit nimic. Aeroportul Chopin din Varșovia a fost închis aproape 4 ore, până la ora locală 23:30.

Ultima astfel de aterizare la Varșovia a fost înregistrată în 2011 când tot un avion LOT Polish Airlines, de data aceasta un Boeing 767-300ER care venea de la Newark, nu a mai putut să-și deschidă trenul de aterizare și a ajuns la sol ”pe burtă”. Nici atunci nu au fost victime, din fericire.

 

 

Related posts

Leave a Comment