You are here
ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL TIMIȘOARA VA AJUNGE LA UN MILION DE PASAGERI ÎN ACEASTĂ LUNĂ

Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internaţional din Timişoara să înregistreze cifre record, anunță reprezentanții aerogării într-un comunicat de presă. În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

„Iulie 2017 a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului: peste 160.000 de persoane au zburat de la sau spre Timişoara. Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion.”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

Din estimările statistice, în perioada 12-18 august, Aeroportul Internaţional Timişoara va ajunge la cifra de 1.000.000 de pasageri în acest an, în condiţiile în care în 2016, această cifră a fost atinsă la sfârşitul lunii noiembrie.

Dacă în 2016, în cursul primelor 7 luni au decolat şi au aterizat 7.213 curse aeriene, în 2017 – numărul acestora a crescut cu 39 %, iar companiile aeriene au operat 10.031 zboruri.

Totodată, şi gradul de încărcare al aeronavei, care este un indicator foarte elocvent al eficienţei zborului (numărul de pasageri pe numărul de locuri din avion) a crescut. În medie, fiecare aeronavă a transportat în acest an 92 de persoane, faţă de 79 de persoane, cât a fost media pasagerilor pe fiecare aeronavă anul trecut în perioada ianuarie-iulie.

Destinaţiile favorite au rămas această perioadă Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya şi Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos au înregistrat un număr mare de turişti care au călătorit spre destinaţii de vacanţă.

Traficul cargo a fost în creştere cu 6,3%: de la 2160 de tone transportate perioada în ianuarie-iulie 2016, în aceeaşi perioadă a anului 2017 au fost înregistrate 2295 tone.

Din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timişoara spre Frankfurt-am-Main – un hub aerian care conectează Timişoara spre 300 de destinaţii din întreaga lume (din 29 octombrie) şi Tel Aviv (din 30 octombrie). Frankfurt-am-Main va avea o frecvenţă zilnică şi va fi legătura între Timişoara şi cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv (cu zboruri în zilele de luni şi vineri), va fi prima legătura între Timişoara şi o destinaţie din afara Europei.

Related posts

Leave a Comment