You are here
ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL SUCEAVA, APROAPE 60,000 DE PASAGERI ÎN PRIMUL AN DUPĂ REDESCHIDERE

Foto: AEROPORTUL SUCEAVA

Aeroportul Internațional ”Ștefan cel Mare” Suceava și-a reluat creșterea după ce, vreme de aproape un an (ian-oct. 2015) a fost închis pentru modernizare.

Potrivit informațiilor furnizate NewsAir.ro de către reprezentanții aeroportului, în cursul anului 2016, pe aici au trecut 57,226 de pasageri. Anul 2016 este însă un an de cotitură în evoluția acestui aeroport întrucât este anul care a atras un prim operator low cost, Wizz Air, care a introdus curse regulate directe din/spre Bucovina. Până anul trecut, la Suceava opera doar TAROM zboruri interne spre București.

Astfel, conform cifrelor oferite de aeroport, în 2016, 19,049 pasageri au călătorit pe zboruri interne, iar 38,177, pe curse externe. De asemenea, potrivit statisticilor, 4,852 de pasageri au ales cursele charter operate spre Antalya, în principal, în timpul sezonului de vară. Restul de 52,374 au fost pasageri pe curse regulate.

Tot în 2016, la Suceava au fost înregistrate 1783 de mișcări de aeronave.

În prezent, cei mai mulți dintre pasagerii de la Suceava călătoresc la/de la Londra Luton. De pe acest aeroport, mai sunt operate acum zboruri regulate către București și Milano Bergamo, iar anul 2017 va aduce noi zboruri directe spre Bologna, Veneția Treviso și Roma Ciampino.

Reprezentanții aeroportului Suceava au declarat pentru NewsAir.ro că pentru anul 2017 își doresc să demareze procesul de extindere a unor facilități aeroportuare prin construirea unui nou terminal de pasageri sau extinderea celui actual, dar și construirea unui nou terminal de mărfuri și extinderea parcării.

În plus, au mai precizat oficialii, se fac eforturi susținute pentru adăugarea de noi rute directe.

Related posts

2 thoughts on “AEROPORTUL SUCEAVA, APROAPE 60,000 DE PASAGERI ÎN PRIMUL AN DUPĂ REDESCHIDERE

  1. Liviu

    Spre vienna cand o sa fie zboruri? O gramada de lume asteapta zboruri care leaga vienna de suceava….

    1. Ma tem ca deocamdata sunt alte destinatii prioritare… nu am auzit informatii cum ca Viena ar fi printre ele. E bine insa ca au inceput sa se miste lucrurile si acolo.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.