You are here
ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL INTERNAȚIONAL TÂRGU MUREȘ A PIERDUT PASAGERI ÎN 2014

Foto: ZIARULCLUJEAN.RO
Foto: ZIARULCLUJEAN.RO

Aeroportul Internațional “Transilvania” Târgu Mureș nu se poate lăuda cu rezultate prea bune în anul 2014. După câțiva ani de creștere spectaculoasă, iată că se simte deja un declin, cauzat, e-adevărat, de faptul că anul trecut Ryanair a renunțat la operațiunile de la TGM. La această cauză se adaugă însă și apropierea aerogării de alte două aeroporturi mari care au cam furat din pasagerii de la Mureș, adică Aeroportul Cluj Napoca și Aeroportul Sibiu.

Potrivit datelor obținute de NewsAir.ro de la oficialii Aeroportului Târgu Mureș, în 2014, s-au înregistrat 343,521 de pasageri, în scădere cu 3,68% față de 2013 când s-au înregistrat 356,656 pasageri.

Și la capitolul decolări-aterizări, anul 2014 a fost mai slab, având doar 3,139 de mișcări, față de 3,301 în 2013.

Oficialii de la Mureș mai spun că cele mai căutate destinații în 2014 au fost Londra Luton și Madrid Barajas.

În prezent, la Aeroportul Internațional Târgu Mureș operează curse regulate companiile Wizz Air (către Londra Luton, Madrid Barajas, Roma Fiumicino, Paris Beauvais, Dortmund, Memmingen, Budapesta, Frankfurt Hahn, Milano Bergamo) și TAROM (către București).

Related posts

4 thoughts on “AEROPORTUL INTERNAȚIONAL TÂRGU MUREȘ A PIERDUT PASAGERI ÎN 2014

 1. gica

  Pai i-au ‘papat’ cei de la Cluj, evident

 2. Minuteman

  Aeroportul din TG Mures este ideal pentru conditiile din Romania, pentru ca poate practica fara probleme taxe aeroportuare mici, faptul asta garanteaza un avantaj fata de cei din Cluj si SIbiu, de aceea este al 4lea aeroport din tara (ca si numar de pasageri), cu mult fata de Sibiu ! Wizzair-ul are o baza serioasa acolo, deci numarul de pasageri este asigurat.

  1. Meyes

   Si cu ce conditii? 0! Peste 3-4 ani Sibiul o sa depaseasca TGM la numarul de pasageri! Infrastructura net superioara, companii si de linie, viitoare baza Wizz si asa mai departe!

   1. Indiferent de conditii, nu se sustine si nici nu se justifica atatea aeroporturi pe o suprafata atat de restransa… la fel cum nu se justifica 2 aeroporturi in zona Arad-Timisoara sau 2 aeroporturi in zona Baia Mare-Satu Mare si exemplele ar putea continua… este evident pentru toata lumea cat de eficiente si de necesare sunt multe dintre aceste aerogari. Nu trebuie decat sa ne uitam la numarul pasagerilor care le-au trecut pragul in anii anteriori.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.