You are here
ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL CRAIOVA A DEPĂŞIT 40.000 DE PASAGERI ÎN 2013

Foto: AEROPORTUL CRAIOVA
Foto: AEROPORTUL CRAIOVA

Aeroportul Internaţional Craiova a prins aripi în 2013 şi a depăşit cifra de 40.000 de pasageri înregistraţi pe tot parcursul anului. Mai exact, 40.291 pasageri au trecut prin aeroportul din capitala Olteniei, conform directorului general Mircea Dumitru. Creşterea este una semnificativă având în vedere că în 2012 au fost înregistraţi doar 29.232 călători. Managerul Aeroportului Internaţional Craiova a mai declarat, în exclusivitate pentru NewsAir.ro, că pe pista din Bănie au avut loc 2.246 de aterizări şi decolări în 2013, incluzând şi zborurile şcoală. Mircea Dumitru a mai adăugat că dintre cele trei destinaţii operate pe parcursul lui 2013 din Craiova (Milano Bergamo, Roma Fiumicino şi Londra Luton) cea mai căutată este Londra.

Anul 2014 va marca o ascensiune importantă a activităţii aeroportului craiovean graţie intensificării operaţiunilor companiei low-cost Wizz Air care îşi va deschide aici a cincea bază din România. Astfel, în 2014, pasagerii din zonă vor putea zbura direct din Craiova, cu aeronavele Wizz Air, către:

– Roma Ciampino – de 2 ori pe săptămână

– Barcelona – de 2 ori pe săptămână

– Dortmund – de 3 ori pe săptămână

– Bologna – de 2 ori pe săptămână

– Londra Luton – trece de la 2 la 3 zile pe săptămână

– Bergamo – trece de la 2 la 4 zile pe săptămână.

Reprezentanţii aeroportului sunt în discuţii şi cu alţi operatori aerieni în vederea deschiderii de noi rute însă negocierile nu sunt încheiate deocamdată.

 

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.