You are here
ŞTIRILE ZILEI 

AEROPORTUL CLUJ A ATINS MILIONUL DE PASAGERI MAI DEVREME, ANUL ACESTA

13913780_948009898661529_5885450376169485057_o

Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj  a sărbătorit astăzi pasagerul cu numărul 1 milion. Se întâmplă cu o lună mai devreme comparativ cu anul 2015, ca urmare a unui trend pozitiv de creștere a numărului de pasageri înregistrat în primele 8 luni ale anului 2016, transmit reprezentanții aeroportului într-un comunicat de presă.

În primele 8 luni ale anului 2016 de pe aeroport au fost deschise 10 destinații noi, a crescut frecvenţa zborurilor pe rutele existente, iar alte 3 companii aeriene au demarat zboruri de la Cluj: Lot, Blue Air și Atlasglobal.

Foto: AEROPORTUL ”AVRAM IANCU” CLUJ
Foto: AEROPORTUL ”AVRAM IANCU” CLUJ

Astfel, Aeroportul Internațional Cluj atinge pentru a 6-a oară în istoria sa pragul de 1 milion de pasageri înregistrați într-un an calendaristic. Pasagerul cu numărul 1 milion a fost Marius Pop care a călătorit pe zborul Aegean Airlines care a aterizat de la Heraklion și a fost întâmpinat de reprezentanții Consiliului Județean Cluj, ai aeroportului, alți invitați și de mass media. În cadrul unei ceremonii de premiere, au fost premiaţi atât pasagerul cu numărul 1 milion, cât şi pasagerii 999.999, respectiv 1 milion 1.

Primul pasager cu numărul 1 milion înregistrat pentru prima dată pe Aeroportul Internațional Cluj a fost premiat la Cluj în luna decembrie a anului 2010.

În cadrul ceremoniei de anul acesta, Alin Tișe, președintele Consiliului Județean, a declarat: „Atingerea acestui prag semnificativ, de 1 milion de pasageri, mult mai devreme comparativ cu alţi ani, nu este deloc o surpriză pentru mine. Ea este rezultatul atâtor ani de muncă şi de investiţii în infrastructura Aeroportului „Avram Iancu”, investiţii care au permis, iată, să fim astăzi al doilea aeroport al ţării şi unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării economice atât a judeţului Cluj cât şi a întregii regiuni” a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, domnul Alin Tişe.”

David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional „Avram Iancu” Cluj a declarat la rândul său: „Atingerea pragului de 1 milion de pasageri cu o lună mai devreme față de anul trecut este o dovadă a trendului ascendent de creștere a traficului aerian. Până la finalul anului ne așteptăm ca traficul să depășească 1,8 milioane de pasageri. Felicităm compania aeriană Aegean Airlines și pasagerul cu numărul 1 milion!”

Related posts

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.